Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nem járatnám a gyereket...

Ha nem járatnám a gyereket iskolába azért megbüntetnének?

Figyelt kérdés
Nagyon nem tetszik ez az erősen szélsőjobboldali eszme ami a mai közoktatásban uralkodik. Van egy másodikos gyerekem és nem szeretném ennek kitenni. Ha minden jól megy, jövőre Németországba költözünk. Ott legalább világszínvonalon tanulhat majd a gyerek.

2017. nov. 13. 05:03
1 2 3
 21/29 Andizsuzsi ***** válasza:

ma 09:58

Nem vitatkozok. Csak egyszerűen nincs értelme ezeknek a felméréseknek. A magántanulók nyugaton a tehetősebb családok gyerekei, akik megengedhetik maguknak, hogy egyénileg fogadjanak tanárt a gyerek mellé. Egy szűk réteg. Ezt összehasonlítani a többséggel teljesen felesleges. Magyar viszonylatban meg különösképpen, mert itt a magántanulók többsége problémás valamilyen szempontból. Az, hogy egy gyerek mennyi idősen mennyire önálló, elsősorban a szülő döntése és nevelés kérdése.

2017. nov. 13. 10:59
 22/29 anonim ***** válasza:
Nagy tévedés, a magántanulók szülei nem fogadnak tanárt a gyerekek mellé! A legtöbb esetben az anyuka vagy néha az apuka tanít mindent.
2017. nov. 13. 11:02
 23/29 anonim ***** válasza:
Amúgy persze foglalkozás kérdése, na de gondolj bele: melyik gyerek fogja jobban tudni az egyszikű és a kétszikű közötti különbséget? Aki a saját kis kertjét gondozta, miközben anyuka mesélt a növények anatómiájáról, vagy aki a tanártól hallotta az iskolapadban? Ki érti jobban az olyan fogalmakat, mint a pavlovi reflex vagy operáns kondícionálás, akibe a tanár beleverte, vagy aki a saját kutyájának a tanítása közben ismerkedett meg ezekkel a fogalmakkal? És ki szerzett ezek mellett hasznos gyakorlati ismereteket? Persze lehet ezeket suli mellett is csinálni, de nem ilyen mennyiségben és minőségben. Ma egy magyar iskolás ötig suliban van, aztán gyakran még otthon is tanulnia kell, se ideje, se energiája nem lesz ilyesmikre. Maximum lesz egyetlen hobbija, aztán ennyi.
2017. nov. 13. 11:09
 24/29 anonim ***** válasza:

1. A kérdésed stílusából ítélve igen, megbüntetnének.

2. A mai oktatásról alkotott véleményed sok esetben helytálló. De nem mindenütt. Ahol még van pedagógus, ott például nem.

3. Azért van néhány más lehetőség itthon is, sokan élnek vele. A lényege, ami rossz, azt formalizáljuk és helyette magunk vesszük kézbe az irányítást. Persze ekkor érteni kell az irányításhoz.

4. Igaz, hogy a német iskola világszínvonalú. Ugyanis a világszínvonal lezüllött hozzá. A magyar jobb volt, míg hagyták, míg képeztek pedagógust (nem csak mondták, csinálták).

2017. nov. 13. 12:04
 25/29 Andizsuzsi ***** válasza:

"A legtöbb esetben az anyuka vagy néha az apuka tanít mindent"

Nem egészen értem, miért véded ilyen vehemensen a magántanulóságot velem szemben, az elején leszögeztem, hogy nincs vele problémám. Viszont mivel iskolában dolgozom és folyamatosan vannak magántanulóink látom, hogy van, ahol ez előny a gyereknek és van, ahol hátrány. Szülő és hozzáállás kérdése. Én itt ki is szállok a "vitából". Te is elmondtad a véleményemet, én is.

2017. nov. 13. 13:35
 26/29 anonim ***** válasza:
Én nem védem vehemensen, inkább csak szeretném, ha akik olvassák ezt, azok látnák a másik oldalát is a dolgoknak.
2017. nov. 13. 13:46
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, pont olyan iskolába sikerült járattatnod a gyereked, ahol ez eltűrt dolog. Én egy olyan középiskolában tanítok, ahol a tanárok politikai nézetei elég változatosak. Egymás között szoktunk is politikáról beszélni, ám a diákok előtt nem. Van (illetve már volt) egy kollegám, aki szélsőliberális nézeteket vallott, és óráin ezekkel hülyítette a diákokat. Ahogy ez kiderült, el lett bocsátva. Az, hogy te egy rossz iskolába irattad be a gyereked alapjában véve nem a te hibád, ám az, hogy ennek realizálása után nem iratod át másikba már az. A te felelősséged, hogy átirasd, nem az oktatási rendszerre kell fogni. Természetesen szomorú, hogy egyes helyeken ez megy, ám egy intézményben szerzett tapasztalat alapján az összesre általánosítani nem lehet.

Nálunk cserediákprogram működik, évente egy hónapra jönnek német diákok. A tanárokkal szemben sokkal közvetlenebbek, mint a magyar diákok, ami pozitívum lenne, ha a minimális tisztelet megadnák, ami két idegen ember között elvárható. (A saját tanáraikkal is ugyanúgy viselkednek.) Engem nem szokott zavarni, ha a diákjaim az órán valamennyit suttognak egymással, ám ők már inkább kiabálnak, ezzel szinte lehetetlenné téve a tanítást. Matematika órát szoktam nekik tartani, tudásuk jócskán el van maradva a magyar diákokétól ezen a téren, 16-17-18 évesek, többségük megbukna a matek érettségin. (Megjegyzem, vannak köztük olyanok is, aki matek tagozaton tanulnak No.-ban, ők azért többet tudnak, de nem annyit, amennyit én a faktosoktól elvárok.)

2017. nov. 13. 18:16
 28/29 anonim válasza:
Mondj konkrét példát hogy miket szoktak mondani az iskolában
2017. nov. 13. 18:42
 29/29 anonim ***** válasza:
"összeszerelő gyárakban napi 12 órában, 500- forintos órabérért" Ezt nem igazán értem. Úgy írod mintha a magyar oktatásban csak melósok tudnak "képződni". Egy BME vagy ELTE esetleg Corvinuson végzett ember is 500 forintos órabérért dolgozik szerinted gyári melót? Egy ilyen magyar diploma egész jó dolog. Amúgy meg tankötelezettség van nem? Ha jól tudom rendőrök is beviszik a gyereket ha nem megy. Vagy a még jövőre kiköltöztök addig meghalna a szegény gyerek, ha a borzalmas iskolába kellene bemennie?
2017. nov. 13. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!