Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Börtönben ült és ott megtámadt...

Börtönben ült és ott megtámadták és ö csak megvédte magát akkor most mért kell megint ülnie? Azt nem veszik figyelembe hogy rá támadtak?

Figyelt kérdés
2017. nov. 3. 19:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
#7 Te jó ég... ne fárassz már. Ahogy látom nem igazán esett le a lényeg, amit amúgy próbáltam poénosra venni.
2017. nov. 3. 21:21
 12/18 A kérdező kommentje:
Jól látod tényleg nem esett le a lényeg és még mindig nem értem
2017. nov. 3. 21:32
 13/18 anonim ***** válasza:
2017. nov. 3. 23:18
 14/18 A kérdező kommentje:
Ha nem tudsz normálisan válaszolni akkor minek irsz?
2017. nov. 4. 08:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

A magyar jogrendben van olyan, hogy jogos védelem.

BTK: 22. § (1) Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.

(2) A jogtalan támadást úgy kell tekinteni, mintha az a védekező életének kioltására is irányult volna, ha

a) azt személy ellen

aa) éjjel,

ab) fegyveresen,

ac) felfegyverkezve vagy

ad) csoportosan

követik el,

b) az a lakásba

ba) éjjel,

bb) fegyveresen,

bc) felfegyverkezve vagy

bd) csoportosan

történő jogtalan behatolás, vagy

c) az a lakáshoz tartozó bekerített helyre fegyveresen történő jogtalan behatolás.

(3) Nem büntethető, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból lépi túl.

(4) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.

Ha mégis elítélték, akkor nem volt bizonyítható, hogy védekezett.

2017. nov. 5. 06:56
 16/18 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm.
2017. nov. 5. 10:15
 17/18 anonim ***** válasza:
68%
Mert ez a magyar igazságrendszer.Ha betörnek hozzád,akkor is te leszel a bűnös ha önvédelemből megvered vagy leütöd.Ha megtámadnak ugyanaz a helyzet.Én egy nagyon jó ügyvéddel próbálnék meg konzultálni.
2017. nov. 7. 06:27
 18/18 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm
2017. nov. 7. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!