Börtönben ült és ott megtámadták és ö csak megvédte magát akkor most mért kell megint ülnie? Azt nem veszik figyelembe hogy rá támadtak?
Magyarországon nincs önvédelem.
Ha balhéba kerülsz, fuss. Ezt mondja a jog.
Magadat megvédeni nem szabad. Nem tudod adott pillanatban mérlegelni, hogy a beverem a fejét a falba elég lesz-e ahhoz, hogy abbahagyja a támadást, vagy továbbra is támadni fog. Ezért nincs mérlegelésre alkalom ilyenkor.
Én is voltam támadás áldozata, ahol fegyverrel támadtak rám. Ráfeküdtem a másikra és ártalmatlanítottam. Eltört egy bordája. A vád: csoportos garázdaság. 150 000 büntetés és fél év felfügi.
Ha nem teszem meg, ha már nem élnék. Ennyit a törvényről.
-Jájj Bíró Úr, hát én ártatlan vagyok. Ő futott bele 17x a késbe... háttal. Ez csakis önvédelem lehet!
Mindenki azt mond, amit akar. De a bíró dönt a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján.
Hiába pontozzák le a kettes válaszolót,neki van igaza.Még csak két dolgot tennék hozzá:
1: Sajnos nem mindegy hogy az elkövető milyen származású és az se mindegy hogy milyen származású ellen követik el a támadást
2: Szégyen a futás de hasznos!
#3: Kitaláltál valami saját történetet, amivel vitatkozol. Ez egy tipikus érvelési hiba. [link]
Mindenki azt mond, amit akar, amíg a másikat meg nem bántja vele törvény előtt.
A magyar törvényekben nincs benne az önvédelem. Ezért a bíró a rendelkezésére álló jog és bizonyítékok alapján dönt. Nem csak a rendelkezésekre álló bizonyíték alapján.
Azért pontozlak le, mert fikció, amit írsz. Ráadásul az "elkövető milyen származású" hozzáállásod erősen hagy kivetni valót maga után. A bíró nem fog az alapján külön dönteni, hogy valaki más származású. Ezt korrupciónak és rasszizmusnak hívják, és ezt a bíróság nem engedheti meg magának. Te megengedheted. És meg is tetted.
Aztán az, hogy "Szégyen a futás de hasznos!". Ez valóban igaz, csakhogy ha neki lök valaki egy autónak és bajonettet ránt rád, akkor a futásnak esélye nagyon kicsi.
Továbbá a kérdésben az volt, hogy börtönben történt az eset. Honnan tudod, hogy a börtönben el lehet futni rabként? Töltöttél ott több időt? Tapasztalat?
Nagyon nem állja meg a helyét egyetlen szavad sem a témában. Mégis szimpatizánsokra leltél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!