Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elfogyott az éves túlórakeret...

Elfogyott az éves túlórakeret mégis megy tovább a túlóra mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A jogszabály szerint éves maximált túlóra 250 óra lehet, kollektív szerződéssel ez felmehet 300ra de itt nincs kollektív szerződés.

ld

[link]

Az Mt. szerint naptári évenként 250 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el. Ez a korlát egyéni megállapodás alapján nem emelhető, akkor sem, ha a munkavállaló kéri.

Kérdésem amiről a nagyfejű szakértő egy szót se ír: és ha elfogyott a keret és mintha mi se történt volna mennek tovább a túlórák akkor mi van? Mit lehet tenni azon kívül hogy kicsi szádat befogod mert ha nem akkor kivágnak.

2017. nov. 3. 17:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

"Van a sima munkaidő 8 óra van erre a fizetés utalással ez eddig igazolható és aztán van a túlóra zéró papírral zéró bizonyíthatósággal és zsebbe pénzzel."

Hát ez így bizony szívás.

2017. nov. 4. 00:43
 12/30 anonim ***** válasza:

Bejelented a munkaügyi hatóságnál. Ezt akár névtelenül is megteheted. Ezek óriási örömmel vetik rá magukat a hasonló problémákra, és komolyan megbirságolják azt, akinél szabálytalanságot találnak.

1-2 ilyen birság után nem lesz több törvénytelen túlóra.

2017. nov. 4. 18:37
 13/30 A kérdező kommentje:

"Bejelented a munkaügyi hatóságnál"

Na ne röhögtess... Most nyáron volt 3 napos munkaügyi átfogó vizsgálat.

Mit találtak mit nem nem tudom de eredmény semmi ugyanúgy mennek a túlórák ugyanúgy vannak itt 4 órás emberek 8 órában ugyanúgy ... folytassam?

Amióta én itt vagyok volt vbagy 5 ilyen razzia.

Eredmény? Ez. A nagy lófütyi.

Gondolom megy a boríték a zsebbe ahogy lenni szokott.

Én se most jöttem a falvédőről.

2017. nov. 4. 18:40
 14/30 A kérdező kommentje:

" akinél szabálytalanságot találnak.

ÚJra elmondom papíron semmiféle túlóra nincs nem is ltezik. Hivatalosan 15.30kor zár az üzem. Papíron.

Aztán néha még este 8kor is megy a meló.

2017. nov. 4. 18:41
 15/30 anonim ***** válasza:

Már bocsánat, de ha a munkaügyi hatóság kérdéseire maguk a munkavállalók nem válaszolnak őszintén, akkor nincs is miről beszélni. (több ilyet láttam)

Akkor viszont azt sem értem, hogy mire fel a panasz.

2017. nov. 4. 18:47
 16/30 A kérdező kommentje:

"Már bocsánat, de ha a munkaügyi hatóság kérdéseire maguk a munkavállalók nem válaszolnak őszintén, akkor nincs is miről beszélni. (több ilyet láttam)"

HÁT MÁR BOCSÁNAT DE KUTYA SE KÉRDEZTE ITT MEG A PÓR MELÓST A HATÓSÁGI VIZSGÁLATNÁL!!!!!

Na ugye így már más a leányzó fekvése....

nem mentek az ellenőrök a mezei melósok körébe.... papírhegyekkel vették körbe magukat aztán távoztak.

És távozás közben AMELLETT A TAKARÍTÓNŐ MELLETT MENTEK EL AKI TOTÁL FEKETÉN VAN OTT.....

na????

2017. nov. 4. 18:57
 17/30 anonim ***** válasza:

Ja értem! Ez a klasszikus, mindenki hibás csak én nem, mentsen már meg valaki.

Hát akkor melózz a minimálbérért és siránkozz, hogy senki sem fogja a pártodat!

Jó mulatást!

2017. nov. 4. 19:07
 18/30 A kérdező kommentje:

Szerinted mi töértnt volna ha megkocogtatom az ellenőr vállát és azt mondom csak egy szóra uram.. és kitálok neki...?

Hm?

Mindez persze úgy hogy papírom bizonyítékom a kénye sdolgokról egy szál se persze.

Hm?: Mi lett volna?

KIrúgnak másnap? vagy azonnal?

Szerinted akadt volna a több száz szaros melósból akár egy is aki mellém állt volna és azt mondja igaza van, tanúsítom?

Hm?

Lett volna? Nem nem lett volna. MIndenki fülét farkát behúzva sunyít.

2017. nov. 4. 19:14
 19/30 anonim ***** válasza:

A hatósági bejelentéskor el kell pontoson mondani (v. leírni), hogy mi a problémád és majd arra fognak rászállni. Egészen különös módon vágynak arra, hogy végre valakit megbüntethessenek.

De ha te semmit nem teszel és a munkatársaid sem tesznek semmit akkor mit vársz? Hogy majd valami csoda történik? Mert akkor további jó várakozást.

2017. nov. 4. 19:19
 20/30 A kérdező kommentje:

" Egészen különös módon vágynak arra, hogy végre valakit megbüntethessenek. "

Aha persze... mesélt éttermes ismerősöm an antzs és munkaügyi ellenőrzésekről hogyan oldotta meg a főnöke hogy csótányok mászkáltak mégis minden rendben volt.

Mesélte. Nme kell nagy ész hozzá boríték a zsebbe és megoldva.

Tán tőlem hallod először ez itt MAGYARORSZÁG!!!

Itt Krisztus alól is kilopnák a keresztet és eladnák tüzifának.

Ez egy tolvaj szemét csaló ország.

Mit vársz itt???

2017. nov. 4. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!