Jár-e a hónap 31 dik napjára eső munkavégzés esetén plusz pénz, illetve túlóra potlék? részletek lenn.
Készenléti jelegű munkakörben dolgozom. A havi munkaidő keretem 240 óra havi munkaidő elszámolásal.
24/48 órás munkaidő beosztással.
Vagyis egy 30 napos hónapban 10 napot dolgozom
a 31 napos hónapokban ha rám esik a 31 dikei napon amunka végtés akkor abban a hónapban ugyebár 11 napot dolgozom 264 órát, és nem 240 et mint ami amunkaszerződésemben van
Tehát
nekem ez esetben a 11 dik napomat kötelesek pluszban kifizetni? És ha igen akkor arra jár az 50% os túlóra pótlék?
Ha nem, akkor én a 31 napos hónapokban köteles vagyok 24 órát ingyen ledolgozni?!!!
Illetve ha nem hajlandóak a 31 napos hónapban kifizetni a 11 dik munkanapomat akkor én megtagadhatom azt hogy a 31 dikei napra eső 11 dik munkanapomon ingyen!!! bemenjek dolgozni?
Hozzáértő és a témában jártas illetve érintett, tapasztalt emberek segítségét és válaszát kérem
köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!