Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkahelyi jövelemigazolás az...

Munkahelyi jövelemigazolás az okiratnak számít? És ha bizonythatóan valótlan tartalmú akkor mi van?

Figyelt kérdés

Mi a helyzet az alábbival?

Munkahely kiadja az általam kért jövedelemigazolást (azt kamuztam áruhitelt akarok felvenni arra kell) és leigazolja hogy adott hónapban a keresetem fix állandó X ft.

Dátum pecsét aláírás.

Miközben ott az ügyfélkapu ahol simán látszik hogy a keresetem nem annyi hanem kevesebb.

Vagyis a munkáltató hazudik a bérigazoláson.

Kérdezem:a hivatalos munkáltatói jövedelemigazolás az nem okiratnak számít?

Vagyis büntetőjogi felelősséggel terheli a kiállítóját hogy valós adatokat vezessen fel rá?

És itt nem azt tette napnál világosabb.

Aki nem hiszi eljöhet hozzám odaülünk a gép elé ügyfélkapu + bérigazolás és meg lehet nézni.

2017. okt. 29. 09:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"És ha én a maradék 20%-nál akarok felvenni hitelt akkor mi van?"

Nem kell tovább bizonygatnod az ostobaságodat!

Szíved joga ötszörös kamatra hitelt felvenni valami banknak nem nevezhető pénzintézettől. Nyilván vannak olyan hitelezők, amiknek elég a bemondásos "jövedelemigazolás", és nem kérnek semmilyen hiteles dokumentumot, de ennek nagyon nagy ára van.

"Azonnal fel kell jelenteni az ilyet."

Miért is? Elvileg tényleg hamis adatokat közölt, de ez inkább a "kegyes hazugság" kategóriájába esik.

Sok munkavállaló direkt kéri, hogy többet írjanak az igazolásra, mert akkor nagyobb eséllyel kapják meg a hitelt. Ha a munkáltató ezt önként megteszi, akkor igazából hálásnak kellene lenni érte. Ha nem néznek utána, akkor semmi probléma nincs ebből egészen addig, amíg becsülettel fizeti valaki a törlesztőrészleteket.

Nem is igazán értem, hogy ezért miért kellene feljelenteni bárkit.

Én nagyon régen vettem fel 3 millát, és nyilván nem kaptam volna meg a 70 ezres igazolásra, de a 200 ezresre nagyon simán ment minden. Ez még bőven a válság előtt volt, akkor még nem vették ennyire szigorúan a hitelezést.

Azóta sokat változtak a szabályok.

Bár egy 100-200 ezres áruhitel még ma is könnyen megy. Milliós tételeknél már nem elég egy munkáltatói jövedelemigazolás.

2017. okt. 29. 10:53
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a dolog nyitja ott keresendő hogy vszínű ezen eset kapcsán bukott le a munkáltató hogy nem stimmel a bejelentés.

Én is voltam úgy hogy bérpapíron ennyi szerepelt és ügyfélkapun meg kevesebb.

Vagyis a munkáltató csalt a tényleges bejelentéssel.

Továbbra is azt mondom feljelenteni!!!

2017. okt. 29. 10:56
 13/14 anonim ***** válasza:

"Nem kell tovább bizonygatnod az ostobaságodat! "

Hol írtam ostobaságot? HOL???

Mutasd! Idézd!! Ho írtam olyat ami igazolhatóan nem stimmel?

Hol! Mutasd!!!

2017. okt. 29. 10:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Mielőtt valaki megkrédezné hogy én jelentettem? De jelentettem ám!!

Meg is büntették kár hogy én akkor más másik helyen voltam és nem láttam a főnök fejét mikor kapta a csekket.

Tényleg kár.

2017. okt. 29. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!