Munkahelyi jövelemigazolás az okiratnak számít? És ha bizonythatóan valótlan tartalmú akkor mi van?
Mi a helyzet az alábbival?
Munkahely kiadja az általam kért jövedelemigazolást (azt kamuztam áruhitelt akarok felvenni arra kell) és leigazolja hogy adott hónapban a keresetem fix állandó X ft.
Dátum pecsét aláírás.
Miközben ott az ügyfélkapu ahol simán látszik hogy a keresetem nem annyi hanem kevesebb.
Vagyis a munkáltató hazudik a bérigazoláson.
Kérdezem:a hivatalos munkáltatói jövedelemigazolás az nem okiratnak számít?
Vagyis büntetőjogi felelősséggel terheli a kiállítóját hogy valós adatokat vezessen fel rá?
És itt nem azt tette napnál világosabb.
Aki nem hiszi eljöhet hozzám odaülünk a gép elé ügyfélkapu + bérigazolás és meg lehet nézni.
"És ha én a maradék 20%-nál akarok felvenni hitelt akkor mi van?"
Nem kell tovább bizonygatnod az ostobaságodat!
Szíved joga ötszörös kamatra hitelt felvenni valami banknak nem nevezhető pénzintézettől. Nyilván vannak olyan hitelezők, amiknek elég a bemondásos "jövedelemigazolás", és nem kérnek semmilyen hiteles dokumentumot, de ennek nagyon nagy ára van.
"Azonnal fel kell jelenteni az ilyet."
Miért is? Elvileg tényleg hamis adatokat közölt, de ez inkább a "kegyes hazugság" kategóriájába esik.
Sok munkavállaló direkt kéri, hogy többet írjanak az igazolásra, mert akkor nagyobb eséllyel kapják meg a hitelt. Ha a munkáltató ezt önként megteszi, akkor igazából hálásnak kellene lenni érte. Ha nem néznek utána, akkor semmi probléma nincs ebből egészen addig, amíg becsülettel fizeti valaki a törlesztőrészleteket.
Nem is igazán értem, hogy ezért miért kellene feljelenteni bárkit.
Én nagyon régen vettem fel 3 millát, és nyilván nem kaptam volna meg a 70 ezres igazolásra, de a 200 ezresre nagyon simán ment minden. Ez még bőven a válság előtt volt, akkor még nem vették ennyire szigorúan a hitelezést.
Azóta sokat változtak a szabályok.
Bár egy 100-200 ezres áruhitel még ma is könnyen megy. Milliós tételeknél már nem elég egy munkáltatói jövedelemigazolás.
Szerintem a dolog nyitja ott keresendő hogy vszínű ezen eset kapcsán bukott le a munkáltató hogy nem stimmel a bejelentés.
Én is voltam úgy hogy bérpapíron ennyi szerepelt és ügyfélkapun meg kevesebb.
Vagyis a munkáltató csalt a tényleges bejelentéssel.
Továbbra is azt mondom feljelenteni!!!
"Nem kell tovább bizonygatnod az ostobaságodat! "
Hol írtam ostobaságot? HOL???
Mutasd! Idézd!! Ho írtam olyat ami igazolhatóan nem stimmel?
Hol! Mutasd!!!
Mielőtt valaki megkrédezné hogy én jelentettem? De jelentettem ám!!
Meg is büntették kár hogy én akkor más másik helyen voltam és nem láttam a főnök fejét mikor kapta a csekket.
Tényleg kár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!