Kiskorú gyermek miért nem kap beidézést a hagyatéki tárgyalásra?
Figyelt kérdés
Anyu halt meg. Nővérem és apám kapott beidézést én nem. Apám mint túlélő házastárs kapta és nem úgy mint a gyámom. Ki akarnak zárni,gyűlölnek engem. Mit tegyek? 17 vagyok,10 nappal a 18 szülinapom előtt lesz a tárgyalás (november 1) segítsetek kérlek! Menjek be a gyámügyre?2017. okt. 15. 20:05
1/8 anonim válasza:
"Menjek be a gyámügyre?" - ha nem bízol bennük, akkor igen, ez a leghelyesebb megoldás. A gyámügy simán el tudja érni a hagyatéki tárgyalás elnapolását pár héttel, vagy jelölhet ki eseti gondnokot az ügyed képviseletére. Ez esetben valószínű az első a sokkal egyszerűbb.
2/8 anonim válasza:
Részvétem az anyukád miatt! A gyámügy ügyvédet küld, mert hiába 10 nap, még kiskorú vagy. A gyámügy dolga pedig a kiskorúak védelme. Legyen az jogi, vagy családi ügy. Kitiltani pedig nem tilthatnak, mivel jár neked a köteles rész, hacsak nem tiltott ki anyud a végrendeletből, vagy nem tudnak valamilyen terhelő bizonyítékot felmutatni, hogy mondjuk bántalmaztad vagy valami...
3/8 A kérdező kommentje:
Nem tiltott ki. Ha én nem jelenek meg a hagyatéki tárgyaláson,akkor sem tudnak kitiltani?
2017. okt. 15. 20:17
5/8 anonim válasza:
Nem. Ennek 2 oka van:
A köteles rész mindenképpen jár neked, plusz ha volt végrendelet, akkor ha valamit hagytak rád, akkor az is
Az ügyvéd beszélni fog veled, hogy mit hogyan, tőle kaphatsz bővebb tájékoztatást
#2-es voltam
6/8 anonim válasza:
Ha ketten vagytok testvérek, akkor anyukád hagyatéka 3 felé fog oszlani. Egy rész neked, egy rész a testvérednek és most a törvény szerint egy gyereknyi rész jár a házastársnak is. A házban ahol laktak apáddal, az ingatlanra magára és a benne lévő minden ingóságokra apádnak mint házastársnak holtig tartó haszonélvezet jár. Szóval ha csak nincsen valami nagy vagyon egy bankban valahol, igazából nem nagyon van min osztozkodni.
7/8 anonim válasza:
Látom mindenki jól le van pontozva. Föladjuk kérdező. Mi a helyes válasz a kérdésre?
8/8 A kérdező kommentje:
Én mindenkire zöldet adtam!! Nagyon hálás vagyok a válaszokért!! Nem tudom miért kell bunkónak lenni,és nem tudom ki pontozza le a hasznos válaszokat,de akkor igazán elmondhatja mi a gond......Tényleg köszönöma
2017. okt. 15. 21:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!