Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kiskorú gyermek miért nem kap...

Kiskorú gyermek miért nem kap beidézést a hagyatéki tárgyalásra?

Figyelt kérdés
Anyu halt meg. Nővérem és apám kapott beidézést én nem. Apám mint túlélő házastárs kapta és nem úgy mint a gyámom. Ki akarnak zárni,gyűlölnek engem. Mit tegyek? 17 vagyok,10 nappal a 18 szülinapom előtt lesz a tárgyalás (november 1) segítsetek kérlek! Menjek be a gyámügyre?

2017. okt. 15. 20:05
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
"Menjek be a gyámügyre?" - ha nem bízol bennük, akkor igen, ez a leghelyesebb megoldás. A gyámügy simán el tudja érni a hagyatéki tárgyalás elnapolását pár héttel, vagy jelölhet ki eseti gondnokot az ügyed képviseletére. Ez esetben valószínű az első a sokkal egyszerűbb.
2017. okt. 15. 20:09
 2/8 anonim válasza:
76%
Részvétem az anyukád miatt! A gyámügy ügyvédet küld, mert hiába 10 nap, még kiskorú vagy. A gyámügy dolga pedig a kiskorúak védelme. Legyen az jogi, vagy családi ügy. Kitiltani pedig nem tilthatnak, mivel jár neked a köteles rész, hacsak nem tiltott ki anyud a végrendeletből, vagy nem tudnak valamilyen terhelő bizonyítékot felmutatni, hogy mondjuk bántalmaztad vagy valami...
2017. okt. 15. 20:11
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem tiltott ki. Ha én nem jelenek meg a hagyatéki tárgyaláson,akkor sem tudnak kitiltani?
2017. okt. 15. 20:17
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező (#3) persze, hogy nem.
2017. okt. 15. 20:19
 5/8 anonim válasza:
73%

Nem. Ennek 2 oka van:

A köteles rész mindenképpen jár neked, plusz ha volt végrendelet, akkor ha valamit hagytak rád, akkor az is

Az ügyvéd beszélni fog veled, hogy mit hogyan, tőle kaphatsz bővebb tájékoztatást

#2-es voltam

2017. okt. 15. 20:19
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
Ha ketten vagytok testvérek, akkor anyukád hagyatéka 3 felé fog oszlani. Egy rész neked, egy rész a testvérednek és most a törvény szerint egy gyereknyi rész jár a házastársnak is. A házban ahol laktak apáddal, az ingatlanra magára és a benne lévő minden ingóságokra apádnak mint házastársnak holtig tartó haszonélvezet jár. Szóval ha csak nincsen valami nagy vagyon egy bankban valahol, igazából nem nagyon van min osztozkodni.
2017. okt. 15. 20:41
 7/8 anonim ***** válasza:
80%
Látom mindenki jól le van pontozva. Föladjuk kérdező. Mi a helyes válasz a kérdésre?
2017. okt. 15. 21:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Én mindenkire zöldet adtam!! Nagyon hálás vagyok a válaszokért!! Nem tudom miért kell bunkónak lenni,és nem tudom ki pontozza le a hasznos válaszokat,de akkor igazán elmondhatja mi a gond......Tényleg köszönöma
2017. okt. 15. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!