Mennyi ideig kell várni mire sor kerül egy hagyatéki tárgyalásra?
Néha szinte rögtön, néha meg hónapok után. Nem lehet tudni.
Ha örökös vagy, nem hagyhatnak ki, mert idézést kapsz majd a közjegyzőtől. Ha nem örökölsz, akkor lehet, hogy nem tudsz róla, de mondjuk akkor téged nem is érint.
"Elhunyt az egyik nagyszülőm, és tartok tőle hogy a családom nem mond el mindent a hagyatéki tárgyalásról "
mert semmi közöd hozzá!
Őszinte részvétem!
hagyatékos ügyintéző vagyok egy vidéki nagyváros önkormányzatán.
Nálunk ez úgy működik, hogy behozzák a halotti anyakönyvi kivonatot--> ilyenkor a hagyatékra való behívással várni szoktam, hogy a megadott "temethető" időponttól elteljen egy 2-3 hét (kegyeleti okokból)
Kiküldöm a behívást--> kb másfél-2 héttel későbbre.
Bejön az örökös, leltár stb.
A leltárt azonnal megcsinálom, főnököm, a jegyző átnézi, aláírja, pecsételi és megy a közjegyzőnek.
Szóval a halotti bizonyítvány és a közjegyzőhöz való elküldés közt olyan 30 munkanap van. A közjegyzőnél átlagosan 2 hét alatt lemegy a dolog.
Mellesleg, ha nincs végrendelet. akkor a törvényes örökös az elhunyt gyereke. vagyis, ha apukád/anyukád él, neked nincsen semmi közöd ahhoz, hogy ő mit csinál az örökségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!