MIKLÓS18 kérdése:
Ha céges származású hivatalosiratot fénymásoltam, és a céghez parányit sem kötődő kívülállónak ezt nagy mennyiségben odaadtam, azzal törvényt sértettem?
Figyelt kérdés
(Én sem vagyok tagja e cégnek egyébként,csak úgy van közöm hozzájuk,hogy e cég a fenntartója egy épületnek,ahol épp albérlő vagyok jelenleg.A cég ügyvezető-igazgatója megengedte nekem,hogy én szereztem tőlük okmányokat,mert vele jó a viszonyom.Akinek meg továbbadtam a dokumentumokat,ő rokonom,és csak kedvességből tettem ezt.Igaz,hogy akár bírósági tárgyalás is várhat rám,ha erre lesz bizonyíték??Várom mindenki véleményét,fontos számomra!(bonyolítás:aki rokonomra átjátszottam e dokumentumokat,ő már nagyon távol,külföldön él azóta,és kinézem belőle,hogy megsemmisítette e papírokat,miután elolvasta.)2017. szept. 27. 22:41
1/1 MDaniel98 válasza:
Hát igen, hivatalos iratok másolatát másnak átadni nem éppen a legbölcsebb dolog, mert olyan információknak is birtokába juthatott, amik titkosak és egyébként sem tartoznának rá. Lehet belőle bírósági tárgyalás is, bár kétlem, hogy lesz, bár azt te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!