Leszedethetem a nád borítását a kerítésről, ha hozzám szemetel? Be kell vakolnom az én oldalamon a kerítését?
1. Kerítés nem azé akinek a háza közelebb van hozzá. A kerítésépítésre megvannak a szabályok. Ha úgy vesszük hogy Északra van az utca, akkor a keletre lévő kerítést kell a háztulajnak megépítenie.
2. Ha áthullik valami a te telkedre és az téged zavar/korlátoz a telket használásában akkor az birtokháborításnak számít. Elmész jegyzőhöz és elmondod neki mi a helyzet, ő pedig kötelezheti a szomszédot a kerítést átépítésére. Mellesleg sok helyen, főleg üdülőövezetekben csak az átlátható kerítéseket engedélyezi a Helyi Építési Szabályzat, szóval emiatt is megbüntethetik.
Szóval röviden: Menj el a jegyzőhöz és mondd el neki mi a problémád!
Általában az önkormányzatok helyi rendeletei szabályozzák a kerítésre vonatkozó előírásokat.Ha bemész az építési osztályra ott elmondják, hogy mi az elvárt.
Általában megkötés van a magasság, átláthatóság, stb, tulajdonságokban.Érdeklődj, hátha belekötheszt valamibe.
A náddal szerintem nem lesz sok szerencséd, ha övé a kerítés azt akaszt rá amit akar, a szemetet esetleg összeszedetheted vele, de mire végigmegy a jegyzőn már 20x feltakarítottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!