Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 140 ezer Forint havi nyugdíjja...

140 ezer Forint havi nyugdíjjal rendelkező nagyszülő kérhet-e rokontartást az unokájától, ha a saját gyerekének nincs jövedelme?

Figyelt kérdés

Vidéken élő őzvegy nyugdíjasról van szó akinek egy munkanélküli gyermeke van és egy unokája. A nagyszülő 140 ezer nyugdíjából kb. 65 ezer a havi rezsi és saját két hálós lakása van. Ezen kívül más vagyona viszont nincsen.

Ha jól tudom a törvény megengedi, hogy bizonyos esetekben eltérjen a bíróság és az unokát kötelezze az eltartásra. Gondolom erre leginkább akkor kerül sor, amikor a saját gyermeke vagyontalan vagy munkanélküli. Havi 140 ezer nyugdíj mellett mennyi esélye van? Esetleg később betegápoló, gyógyszerek vagy egyéb költségek miatt kérhet pénzt?

2017. szept. 2. 20:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem kérhet mert ez az összeg jóval meghaladja a minimálbér összegét. Ha átírhatja az ingatlanát akkor a bíróság azt is előveszi akinek a nevére került. Esélytelen, elégbuta és primitív lehet ha evvel fenyegetőzik.
2017. szept. 2. 21:59
 22/28 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező írtam chaten keresztül 😁
2017. szept. 2. 21:59
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

A bíróság akkor ítél a nagyszülőnek esetleges tartási

díjat, ha nincs semmilyen jövedelme, és nyugdíjra sem

jogosult.

Viszont minden ilyen "díjért", ahogy a nevében is van,

szolgáltatást nyújt a másik fél:

gyerektartási díjnál a gyereket neveli, ruházza stb

ápolási díjnál 4 órában ellátja az ápoltat

Gondolom nem a nagymamánál laksz, tehát nem nyújt

neked semmilyen szolgáltatást, ami alapján bármilyen

díjat megítélnének neki.

2017. szept. 2. 22:05
 24/28 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

Rokontartás 140 ezer forintos nyugdíj mellett?

Hát ez hü...megmosolyogtató.

Ti valamit nagyon félre érthettetek. A rokontartásnak megvannak a nagyon szigorú szabályai. Ez nem úgy működik, hogy nekem most kell egy kis mellékes, és beperlem a fél rokonságomat...

2017. szept. 2. 22:50
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Rokontartást csak akkor ítélnek meg,ha a saját megélhetésedet nem veszélyezteti.

De ilyen nyugdíjnál szerintem akkor sem ítélnék meg,ha az eltartó 1 milliót keresne havonta.

2017. szept. 2. 23:32
 26/28 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos Egyre inkább Gábornak lesz igaza a nyugdíjasokkal kapcsolatban!
2017. szept. 3. 07:47
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Rokontartást azt kérhet, akinek a megélhetése saját hibáján kívül veszélyben van. Jelen esetben saját tulajdonú lakóhely áll rendelkezésre, s a bevételek több mint fele megmarad a rezsin felül; ergo nincs veszélyben a létfenntartása. 140ezer pedig minden, csak nem a létminimum, magasabb az öregségi nyugdíjnál.

Az unoka megélhetését sem zavarhatja a dolog, s itt nem a kenyéren-vízen élésről van szó; s az apa eltartása is előrébb való.

Emellett az érdemtelenség is fenn áll, hisz nem segítette, tartotta el az unokát, személyes kapcsolat sincs.

2017. szept. 3. 14:39
 28/28 Dudok Andrásné ***** válasza:
100%
HUHAAAAAA!!!SEmmi esélye szerintem semmire a nagyinak!A jólét ennyire elvette az eszét??47 év szolgálati idővel most érte el a nyugdijam a 63.000.ft ot 4 év után!Dolgozok van 4 gyerekem és 2 unokám! Mindennek én segitek most is, nem hogy elvárjak valamit tőlük! Bizony ha én otthonba kerülnék azt nekik kellene pótólniuk,mert a nyugdijam nem fedezné!!Igen ha valami luxus otthonba menne, azt a családnak kell pótolni ha a havi nyugdija nem elég rá!! De szerintem ez a veszély nem áll fenn ilyen összeg mellett!!!
2017. szept. 3. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!