Megérdemli a börtönt a 18 éves fiú, aki jelezte a BKK-nak, hogy pár szám átírása után 50 forintért tudott bérletet venni, cserébe a rendszer üzemeltetője, a T-Systems feljelentette?
Főügyészségi forrásokra hivatkozva a Magyar Idők arról ír, hogy BKK e-jegyrendszerének hibáját feltáró 18 éves hekkert információs rendszer vagy adat megsértése bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg, és mivel a BKK közérdekű üzemnek számít, ezért a fiú kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés kaphat.
Jaj, hagyjuk már ezt az erőltetett dumát, hogy "a kormány szócsöve". Ennyi erővel jogos a feltételezés, hogy az "etikus hackert" támogató ellenzéki össztűznek, és a cybertámadások elhallgatásának valamiféle, a jövő évi választásokkal kapcsolatos összefüggései vannak.:-)
"Te nem Magyarországon élsz? Nem vettél még bérletet? Nem találkoztál még ellenőrrel? Nem jártál a NAV-nál?"
De, itt élek. Egyetemi hallgató koromban volt bérletem (csak akkor még nem BKK-nak hívták a vállalatot), ellenőrrel is számtalannal találkoztam, és képzeld, sose volt problémám, amennyiben jogszerűen utaztam.:-) Jártam a NAV-nál több alkalommal, teljeskörű adóellenőrzés, önrevízió, egyebek miatt is, teljesen korrekt eljárásban részesültem, miután maximálisan együttműködő voltam, és úgy tekintettem rájuk, hogy a munkájukat végzik. Ezért sem értem, hogy neked tulképp mi is a problémád?:-)
"teljesen korrekt eljárásban részesültem, miután maximálisan együttműködő voltam, és úgy tekintettem rájuk, hogy a munkájukat végzik. Ezért sem értem, hogy neked tulképp mi is a problémád?"
A hozzáállásuk. Az automatikusan bűnözőnek tekintés; ha van valamilyen nézeteltérés, vagy egyszerűen kiküldenek egy határozatot, fenyegető a hangnem. Nagyon távol áll az egész a kulturált ügyfélbarátságtól. Ezt aligha egyedül én érzem így.
"A hozzáállásuk. Az automatikusan bűnözőnek tekintés; ha van valamilyen nézeteltérés, vagy egyszerűen kiküldenek egy határozatot, fenyegető a hangnem. Nagyon távol áll az egész a kulturált ügyfélbarátságtól. Ezt aligha egyedül én érzem így."
Nem tudom, hogy ki hogy érzi, én nem éreztem fenyegetve magam, miután nem követtem el bűncselekményt. A teljeskörű ellenőrzésnél pl. megkaptam a levelet, végigolvastam, aztán felhívtam az ügyintézőt telefonon, hogy pontosan milyen iratokra van szükség, egyeztettünk időpontot, aztán bementem a papírokkal. Kb. egy óra volt a megbeszélés, utána még hívtak, hogy még egy doksit küldjek el, majd megkaptam a határozatot. Olyan is volt, hogy a cég elfelejtette megcsinálni a bevallásomat (szervezeti változás volt elég nagy káosszal), hónapokkal a határidő után kaptam felszólítást a NAV-tól, bementem, az egyik ügyintéző segítségével kitöltöttem és beadtam. Nem kaptam semmilyen büntetést a késésért. Akinek nincs félnivalója, az miért is érezné fenyegetve magát?:-)
"Frész Ferenc véleménye összehasonlíthatatlanul többet nyom a latban, mint egy, a témában laikusé, aki még azt sem bírja felfogni, hogy mit jelent a nyilvánosság.:D"
Kérlek, áruld már el, hogy ez a Frész Ferenc konkrétan idáig mit és mennyit fejlesztett, milyen programnyelvekete ismer, milyen piacsikerei voltak a biztonsági szoftvereket illetően, és egyáltalán alá tudja-e támasztani bármivel azt, amiket elmondott.
Vagy szerinted attól, hogy a nagyérdemű előtt kijelent valamit nagy garral, attól az hirtelen igaz lesz? :DDD ostoba-e vagy?
"Ilyen megveszekedett fafejűt, mint te, valóban nehéz meggyőzni arról, hogy hülyeségeket locsog.:D"
Vicces ezt olyasvalakitől olvasni aki a 444-ről, zsindexről, meg a többi tündérmese-kategóriájú legalja vicclapból tájékozódik és azt hiszi valóságnak...
"Az, hogy a BKK rendszere nem dőlt be, távolról sem a kisköcsög érdeme, épp ellenkezőleg.:D"
A "kisköcsögnek" esze ágában nem volt bedűteni a BKK rendszerét, aranyapám. Ha ez lett volna a szándéka, rég megtette volna.
Az Amazont, a "Názát" meg a többit évente hányszor is nyomják fel? Nem, nem annyiszor, ahányszor a zsindex méltóztatja megírni...
"Mellesleg az 50 forintos bérletét nem is tudta volna használni, ahogy senki más sem, aki megpróbálkozik a módszerrel."
Akkor miért is büntették meg? Hisz a logikád alapján nem okozott kárt, mert nem okozhatott volna.
Összefüggéstelen kreténségeket írsz. Gondolom te is egyike lehetsz azon agyatlan kormánynyaloncoknak, akik engedelmes kistacskó módjára mindenkit mérgesen megugatnak, akire a hatalmi elit rámutat. Szánalomtenger.
A mínuszt pedig kaptad, uramöcsém.
"A mínuszt pedig kaptad, uramöcsém."
Nő vagyok, te bunkó kretén.:D Az külön tetszik, hogy szerinted "kormánynyalonc" vagyok, aki ennek ellenére az Indexről, meg a 444-ről tájékozódik. Gondolom, fel se tűnt, hogy Frész Ferenc nyilatkozatát a HVG-ből idéztem. Ő egyébként, mint azt le is írtam, etikushacker-képzéssel foglalkozik, véleményét pedig nem programozással, hanem ennek a tevékenységnek a megítélésével, szabályaival kapcsolatban idéztem, ugyanis jelen kérdésben erről van szó. A többi hülyeségedre vagy nyolcszor leírtuk már a válaszokat, olvasd vissza, már ha egyáltalán képes vagy értelmezni a szöveget (ami a jelek szerint nem erősséged), öcsisajt.
Ja, amúgy pont lesz..rom, mit nyomkodsz és mit nem.:D
#45, érdekel is engem, kiféle-miféle vagy. Trollkodsz, tehát piros kezet kapsz, simple as that.
Feltűnt, hogy Frész Ferenc nyilatkozata a HVG-ből van, és ott történetesen igazat is szoktak írni, ezért nem kötöttem bele (a zsindexnél és a társainál fényévekkel hitelesebb). Frész Ferenccel kapcsolatban nem is arról van szó, hol, melyik honlapon szólaltatták meg.
Mivel szemmel láthatóan annyi fogalmad sincs a hackelésről mint a tyúknak az ábécéről, elárulom: programozói tudás, programozás nélkül NINCS hackelés. Ugyanúgy, ahogy crackelés, meg vírusírás se, de úgy egyáltalán semmi. Van róla fogalmad egyáltalán, a weboldalakat mennyi és milyen tűzfal, biztonsági rendszer, zonealarm stb. védik, és hogy mi tudás kell egy hackernek ahhoz, hogy ezt kikerülje? Elárulom: igen komoly programozói tudás, ugyanis az általa használt feltörőprogramnak mindezeken a védelmeken át kell jutnia, vagy meg kell kerülnie.
Ennélfogva, szépségem, nagyon is releváns, vajon Frész Ferencnek mekkora tudásanyag van a birtokában erről. Csak azért kérdezem, aranyom, mert ha olyan rengeteg, miért nem megy el biztonságtechnikai cégekhez? Annyi pénzt kereshetne, hogy a seggét is húszezressel törölhetné a kupoldán, nem nyamvadt tanári fizetésért tartana etikus-hacker képzéseket.
Ha pedig ő is afféle mekkmester szakbarbár, aki a témát épp csak hogy ugatja messziről, akkor SZVSZ az ő véleménye nem mérvadó.
Semmiféle "hülyeségemet" nem cáfoltad meg, se te, se más, maximum akartad, de érvképesség hiányában nem jött össze.
A mínuszt pedig újból kaptad.
Lassan írom, hátha úgy megérted, te szerencsétlen lúzer: qrvára irreleváns, hogy Frész Ferenc mennyire tud vagy nem tud programozni, az is, hogy mekkora "tudás" kell egy bérlet árának az átírásához. A polémia azon megy, hogy etikus, jószándékú hackernek minősül-e Szilárdunk, megérdemli-e a börtönt (amit, ha büntetlen előéletű, nyilván nem fog kapni, legalábbis letöltendőt nem.) EBBEN a kérdésben Frész Ferenc álláspontja mérvadónak tekinthető, elvégre ennek a tevékenységnek az oktatásával foglalkozik, beleértve a törvényi szabályozást is. A többi szánalmas hülyeséged ismételten szóra sem érdemes.
"A mínuszt pedig újból kaptad."
Remélem, el is élveztél tőle, ha már másképp nem megy.:D
"A mínuszt pedig újból kaptad."
És azt hiszed, hogy ettől már neked lesz igazad, meg a többi hülyegyereknek, akik veled együtt minuszolgatnak? Ugyan már, a politika rovat évek óta nem mérvadó, az egész GYK elfogult, a moderátoraikkal együtt. Tiszta 444 színvonal.
Képzeld, nálam folyamatosan azt írja, hogy 100%-ban igazam van és 100%-ban helyes a válasz, mert egyszerűen nem érdekel a véleményed. Mindannyian tudjuk, hogy hová írunk, hogy józan ítélőképesség nélküli emberekkel állunk szemben, nem nagy meglepetés, ha minuszolgattok, sőt, ez inkább elismerés!
"Lassan írom, hátha úgy megérted, te szerencsétlen lúzer: qrvára irreleváns, hogy Frész Ferenc mennyire tud vagy nem tud programozni, az is, hogy mekkora "tudás" kell egy bérlet árának az átírásához. "
Aranyapám, akkor meg minek hoztad fel a témát, ha irreleváns?
Csodálatos öngólt lőttél, a közönség tombol!
"EBBEN a kérdésben Frész Ferenc álláspontja mérvadónak tekinthető, elvégre ennek a tevékenységnek az oktatásával foglalkozik, beleértve a törvényi szabályozást is."
Vagy úgy. Tehát aki elolvasott egy könyvet arról, hogy hogy kell autót vezetni, az a bugyuta felfogásod szerint többet ér, mint aki tud is autót vezetni.
Mondd, neked van testvéred? Vagy egyedül vagy ilyen hülye?
"egyszerűen nem érdekel a véleményed."
Ahhoz képest már egy napja rajtam vergődsz mint a partra vetett hal...
"Mindannyian tudjuk, hogy hová írunk, hogy józan ítélőképesség nélküli emberekkel állunk szemben, nem nagy meglepetés, ha minuszolgattok, sőt, ez inkább elismerés!"
Mókás kis kókler vagy, tudod-e? Itt pampogsz józanságról meg ítélőképességről, közben meg golyó általi kötélre ítélnél valakit, aki jóhiszeműen járt el egy olyan biztonságtechnikai ügyben, ami nagyon súlyos milliárdjaiba kerülhetett volna a vállalatnak és közvetve az adófizetőknek (igen, így neked is). Úgyhogy ecsécském, te ne igen prédikáljál itt senkinek arról, mi a józan ítélőképesség.
Mindkettőtök kapta megint a mínuszt az ostoba fröcskölődésére. Szépek vagyok így ketten, pofára ment a válogatás?
"közben meg golyó általi kötélre ítélnél valakit, aki jóhiszeműen járt el egy olyan biztonságtechnikai ügyben"
Te tutira fogyatékos vagy barátom, sajnállak! Pont az ilyen kijelentéseid miatt írom, hogy nem vagy józan... Remélem csak csupa ilyen "jóhiszemű" emberek fognak körülvenni egész életedben! Aztán ha netán lehúznak, akkor okolhatod az éppen aktuális kormányt! :) Szerencsétlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!