Mit jelent, hogy az ábrázolási rendszer helyiértékes?
Figyelt kérdés
A helyiértékes zsámábrázolási rendszer definíciója érdekelne nagyon, meg olyan számrendszerekre példa, amelyek nem helyiértékesek.#számítógép #digitális #matematika #konvertálás #bináris #informatika #számítás #szám #hexadecimális
2016. dec. 1. 16:32
1/8 anonim válasza:
A római számokat ismered? Gondold át, hogy írod le a 2016 -ot római számmal?
2/8 A kérdező kommentje:
MMXVI
A római számok is számrendszer? Vagy hogy van ez? Ezen még nem is gondolkodtam
2016. dec. 1. 23:36
3/8 anonim válasza:
Igen, ez az egyetlen nem helyi-értékes számrendszer, ami fent maradt.
4/8 anonim válasza:
*számrendszer=számábrázolási-rendszer
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, ez tök érdekes dolog, hogy milyen fura logikán alapulnak a római számok, de utoljára kb. 4. osztályban foglalkoztam velük :D
Akkor lényegében a helyiértékes számrendszer, az ahol a helyiértékeken lépkedve a számrendszer alapszámával kell hatványozni az adott számot
2016. dec. 2. 00:33
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm srácok!
2016. dec. 2. 22:48
8/8 A kérdező kommentje:
Kicsit utánanéztem a számrendszereknek, és létezik még az unáris (egyes) számrendszer is, ahol minden számot a szám értékének megfelelő szimbólum jelöl.
2016. dec. 2. 23:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!