Kérhetek rendőrős segítséget amikor elköltözök otthonról?
"Pedig mindenki értelmes választ adott neked. Miért sértődtél meg? A rendőrségnek nem tartozik a feladatkörébe, hogy mindenkinek menjenek segíteni a költözködésben, mert fél a szüleitől / családjától."
Á szóval ha egy betörő bejön a lakásba kihívhatom a rendőrséget, de ha nem engednek ki valahonnan akkor nem?
Tényleg világosnak kellett volna lennie.....
"Azért mert zsarnokok a szüleid, és te félsz lelépni az nem a rendőrság hibája."
Ennyi erővel, az sem a rendőrség hibája, ha betörnek, fegyvert fognak rám, beparkol a szomszéd a garázsom elé...mégis mért jöjjenek ki?
Amúgy ezt a támadó, ideges stílust se igazán értem. Nem bántottam senkit csak feltettem egy kérdést....
el vagy tévedve kérdező. Ha most nem engednek ki, tehát korlátozzák a szabadságodat, akkor természetesen hívhatsz rendőröket. Ha fenyegetés alatt állsz akkor is, bár utóbbit nehezebb bizonyítani.
De elsősorban az a kérdés, hogy hány éves is vagy. Ha 18 felett, akkor sétálj ki; gondolom nem lánc/lakat/farkas kutyák vannak előtted akadálynak.
Ha 18 alatt, akkor rendőrség/családsegítő és meséld el nekik a veled történteket.
De a hisztiddel sokra nem mész, itt senki semmit nem tud a helyzetedről, ami így kívülről elég triviálisan megoldható.
Ne játssz már hülye gyereket. Betörés teljesen más kategória.
Ha bezárnak, és nem vagy még 18 éves, akkor hívd a rendőröket, a gyámhivatalt. Ha jogos a segélykérésed, akkor kiemelnek a közegből, segítenek. Ha elmúltál 18 éves akkor emeld fel a fenekedet, és sétálj ki az ajtón. A betörés teljesen más tészta. Ne keverd a kettőt össze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!