Miért kapják ingyen a vizet a romák?
Én nem is értem ebből, hogy lesz újságcikk. Ha nagyon szegények, akkor is van segély vagy közmunkán dolgozhatnak, a vízdíj nem egy egetrengető összeg, ki lehet gazdálkodni. Ha elkölti a pénz sörre, cigire az nem indok arra, hogy a vizet majd ingyen biztosítjuk neki. Ha még arra is képtelenek, hogy egy nyavalyás vízdíjat kifizessenek, akkot távozzanak innen Afrikába ott is elvannak a bantu négerekek akármilyen víz nélkül.
Én meg fizessem a vízdíjat, abban a tudatban, hogy mások ingyen kapják.
"te bátorítod őket???? teszel valamit az ügyben? naugye"
Nyilván te bátorítod a gyerekedet, ha betöri kővel a szomszéd ablakát, hogy "de hiszen ő még csak gyerek, megteheti" és megsimogatod szépen a buksikáját, hogy folytassa csak nyugodtan...
"Nem fogjuk tudni megoldani a cigány-kérdést a gyakorin."
Ó, dehogy nem. A probléma nem a cigányokkal van, ők így éltek eddig, minek változtassanak, így fognak élni a gyerekeik is. A probléma azokkal a magukat "emberbarátként" feltüntető vadbarmokkal van, akik kiállnak ez mellett a viselkedésmód mellett, médiavisszhangot csinálnak nekik, telesírják a világot, közben meg azt hiszik magukról, hogy ők a jófiúk.
A cigány csak kihasználja az ilyen barmokat, mert megteheti, ha ilyen hülye a "paraszt", hogy ezt eltűri maga körül, akkor miért ne?! Ez nem a cigány kultúra része, ez MÉLY IGÉNYTELENSÉG, nem tolerálni/támogatni kell, hanem gyökerestül megszüntetni/szankcionálni, mert újratermeli önmagát.
"Erre kérdeztem, hogy TE TESZEL VALAMIT ?"
Miből is gondoltam, hogy le fog netán véletlenül esni a "magadfajtának", hogy igazából TI vagytok a probléma gyökere. Nem a cigányokkal van baj, hanem veletek.
Megpróbáltam megtenni a legfontosabb dolgot, amit csak lehet ennek a problémának a megszüntetése érdekében: felébreszteni téged a rózsaszín ködös mámorodból, amiben az életed éled. Ráébreszteni titeket, hogy nem hasznosak, hanem kártékonyak vagytok, még azokra nézve is, akiket megpróbáltok "védeni".
De ahogy látom, nem sikerült.
1 ne "magadfajtázzál "légyszíves, mert gusztustalan, és nem ismerjük egymást - könnyen lehet hogy "magunkfajták vagyunk".
2. de rendben, még egyszer nekifutunk:
"ahelyett, hogy bátorítanák őket arra, hogy változtassanak a
prioritásaikon, a körülményeiken!""
ezzel egyetértek! változtatni kellene -csodálatos szó, a "prioritásukon" - és valahogy segíteni hogy változzanak
- de ezt majd a gyakorin megoldjátok, sok sok keserves kísérlet nem vezetett eredményre, a szociológusok csak lesnek, milyen jól megoldjátok itt a gyakorin.
és most koncentrálj, mert :
Erre kérdeztem, hogy TE TESZEL VALAMIT ?
Jó éjszakát, majd reggel gondold át.
#24, ha volna egy fúziós gömb kilövőm, hidd el, tennék szívesen valamit. De ezzel szerintem a népesség jelentős hányada így van.
Addig viszont, amíg téged vágnak sittre, ha csak csúnyán is mersz nézni rájuk, nem sokat tehetünk.
Kb. 4 éve is volt egy ugyanilyen eset, azt hiszem, Ózdon. A pár jogvédőnek pár infó:
- Nem azért szokta pont a hőségriadó idején kikötni az önkormányzat, mert direkt szeret szemétkedni, hanem azért, mert a kedves lakóknak tipikusan ilyenkor a kedvenc szórakozásuk, hogy kitámasztják a kallantyút és ömlik a víz egész nap. Ózdon is akkor figyelt fel rá az önkori, amikor egy pár család lakta utcában egy lakótelepnyi víz elfolyt.
- A víz a közhiedelemmel ellentétben nem ingyen van, valaki fizet érte. Ha nem azok, akik felhasználják, akkor majd a többi előfizető. Nekem se lenne kedvem munkanélküli naplopók ingyen pancsolását finanszírozni.
- Ha az az 57 lájkoló, 78 kommentelő és 1500 megosztó mind fejenként csak 1000 Ft-ot fizetne erre a jótékony célra, akkor valszeg az egész cigánysoron sikerülne bevezetni a vizet belőle. Ja, hogy ezt nem akarnák amúgy se, mert onnantól fizetni kellene érte?
- A gyámügy miért nem néz körül azoknál, akik víz nélküli házban gyereket nevelnek?
Inkább adom a rászorulóknak a vizem, mint a gazdagnak a pénzem.
Akinek nem tetszik, hogy a kormány/önkormányzat segíti a szegényeket, az nyugodtan elköltözhet külföldre. :)
"Erre kérdeztem, hogy TE TESZEL VALAMIT ?"
Rossz hírem van barátom: nem NEKEM kell TENNEM valamit azért, hogy a cigányok legalább megpróbáljanak integrálódni a társadalomba. NEM az a megoldás, hogy addig tömjük őket "ingyen" pénzzel, amíg egyszer csak úgy döntenek, hogy integrálódni akarnak.
Az én dolgom annyi, hogy megpróbáljam ráébreszteni a többségi társadalom azon álomvilágban élő tagjait, akik azt hiszik, hogy ez a megoldás, meg hogy "ez a cigány kultúra része és ezt tiszteletben kell tartani". Nem, mint írtam: az igénytelenség nem része egyik kultúrának sem. Ezek az emberek egészen addig ezt az életet fogják választani, amíg VAN RÁ LEHETŐSÉGÜK.
Hányszor de hányszor megpróbálták már, hogy a putriból normális körülmények közé telepítették őket, hátha majd látják a jó példát és integrálódnak. Nem, mindig az lett az eredmény, hogy lelakták az "ingyen" házat, felélték az "ingyen" adományt és amikor elfogyott, újra kezdődött a nyomor és az önsajnáltatás, plusz még a környezetükből is egy nagy rakás fekáliát csináltak.
Magyarországon számtalan kisebbség van, mindenki megkapja a lehetőséget, de furcsa mód csak egy problémás: a cigányság. Véget kell vetni a kettős mércének végre és ha önszántukból nem szeretnének integrálódni, akkor meg kell szüntetni azokat a lehetőségeket, amiket kihasználva folytathatják ezt az életvitelt. Rájuk is vonatkozzanak ugyanazok a szabályok amik a többségi társadalom tagjaira. Ha elnézőek vagyunk velük, csak ártunk nekik hosszútávon, sohasem lesz integráció, újra és újra ugyanazokat a köröket járjuk több száz éve.
"Akinek nem tetszik, hogy a kormány/önkormányzat segíti a szegényeket, az nyugodtan elköltözhet külföldre. :)"
Szerintem meg neked kellene elköltözni a "szegényeiddel" a jólétben dúskáló nyugatra ;)
Csak nehogy hamar itthon találd magad :D
,,Szerintem meg neked kellene elköltözni a "szegényeiddel" a jólétben dúskáló nyugatra ;)
Csak nehogy hamar itthon találd magad :D"
Miért nekem? Engem nem zavar, ha az adómból fizetik nekik a vizet. Téged zavar. Bármennyire is nem tetszik, most ez van. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!