Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Közterületen ha "forgatok",...

Közterületen ha "forgatok", ahhoz kell valakitől bármilyen engedély?

Figyelt kérdés

és persze úgy h az illető akit veszek, beleegyezik.

konkrét példa:

Mondjuk csinálok egy X social experimentet, leteszem az állványt a videokamerával a Keleti elé és kezemben a mikrofonnal meginterjúvolom az embereket random, hogy mi a véleményük a piros szőnyegekről (most csak egy hülye példa, mindegy a téma). és tehát az engedélyét adja h felvegyem stb.

Ilyen esetben kell engedély akár magához a tevékenységhez (egyáltalán lehet ezt forgatásnak nevezni), másrészt esetleg ahhoz, hogy én leteszek a placcra egy fotóállványt? csak mert annyi mindent hallottam már, hogy nem igazodok ki.

2017. júl. 21. 09:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ilyen riportok készítéséhez nem kell külön engedély, hogy te ott felvételeket csinálj.
2017. júl. 21. 09:51
 2/4 A kérdező kommentje:

én is erre tippelnék józan ésszel, de van aki meg állítja h őt már megbüntették ilyenért ...

tényleg nem tudom, mit gondoljak már, de olyan jó lenne valami kézzel fogható §., és akkor kinyomtatni és lobogtatni a rendőrnek, ha bele köt

2017. júl. 21. 09:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Pontosat csak az illetékes önkormányzatnál fognak neked mondani, de én még anno úgy tanultam (médiás sulit végeztem), hogy ilyen esetben nem kell külön helyi engedély. Ha tényleg filmet forgatsz vagy valamit akkor kérhetnek, de tényleg az a legbiztosabb, ha felhívod az önkormányzatot és tőlük érdeklődsz.
2017. júl. 21. 10:02
 4/4 A kérdező kommentje:

oké de honnan minősül forgatásnak, főleg filmforgatásnak?

és ha pl felveszem kamerával a focimeccset a panellakó srácok között a házak közti kis pályán? az már filmorgatás?

2017. júl. 21. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!