Közterületen ha "forgatok", ahhoz kell valakitől bármilyen engedély?
és persze úgy h az illető akit veszek, beleegyezik.
konkrét példa:
Mondjuk csinálok egy X social experimentet, leteszem az állványt a videokamerával a Keleti elé és kezemben a mikrofonnal meginterjúvolom az embereket random, hogy mi a véleményük a piros szőnyegekről (most csak egy hülye példa, mindegy a téma). és tehát az engedélyét adja h felvegyem stb.
Ilyen esetben kell engedély akár magához a tevékenységhez (egyáltalán lehet ezt forgatásnak nevezni), másrészt esetleg ahhoz, hogy én leteszek a placcra egy fotóállványt? csak mert annyi mindent hallottam már, hogy nem igazodok ki.
én is erre tippelnék józan ésszel, de van aki meg állítja h őt már megbüntették ilyenért ...
tényleg nem tudom, mit gondoljak már, de olyan jó lenne valami kézzel fogható §., és akkor kinyomtatni és lobogtatni a rendőrnek, ha bele köt
oké de honnan minősül forgatásnak, főleg filmforgatásnak?
és ha pl felveszem kamerával a focimeccset a panellakó srácok között a házak közti kis pályán? az már filmorgatás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!