Én nagy túrázó vagyok. Ha olyan kést akarok magammal vinni aminek a pengéje nagyobb mint 9 cm, akkor ahhoz kell engedély? Nem közterületen hordom csak például erdőben, illetve olyan helyen ahol alig jár más ember.
Nem kell ennyire félni..
én németországba ki mentem 3 éve.Volt nálam kés vonaton
metron illetve villamoson .Szerintem ott nincs cm er határ.Nem lehet volna nálam egyáltalán kès...
Az erdő éppenséggel közterület, de mégis, a döntő a cél. Akiket emiatt büntetni szoktak, elég világos céllal hordják maguknál ezt az eszközt. Túrázni ritkán megy az ember vagdalkozó kedvében, például éppen azért, mert ott kicsi lesz az esélye ilyesmire. És elővenni is elég békés helyzetben szokta a túrázó, és ha látják is, nehéz rossz dolgot látni benne.
Röviden szólva - nem. És ha vitára kerülne sor, (normál esetben) te lennél alapvetően kedvező helyzetben a vádlóval szemben.
Egyrészt 8 centi a határ és nem 9 :)
Másrészt az erdőre az Erdőtörvény vonatkozik, ilyen szempontból nem közterület. Félkilónál nem lehet nagyobb fejű balta nálad meg ilyesmi. Kés tudtommal lehet, de ezt nem tudom pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!