Vásároltam valamit, amiről kiderült hibás, megrendeltem, de hiába ígérték nem jött meg. Ilyenkor visszakérhetem a pénzem vagy jogos ha csak utalványt akarnak visszaadni?
Figyelt kérdés
Konkrétan a Jyskről van szó, ott vettem valamit, ami nem érkezett meg a mai napig, nem kevés pénzért, de a hozáállásuk miatt már alapból inkább szeretném az egészet hagyni a fenébe.2017. júl. 17. 17:12
1/4 anonim válasza:
Volt jótállás vagy sem? Am kötelesek visszavenni.
Látni kell azonban, hogy a gyakorlatban a teljesítéstől (vásárlástól) számítottan „párhuzamosan” telik a szavatossági és jótállási határidő, azok sokszor átfedésben vannak. Amennyiben például a fogyasztó bútort vásárol 10.000 Ft feletti értékben, arra a vonatkozó rendelet alapján egy év kötelező jótállás jár, függetlenül attól, hogy ugyanerre a bútordarabra a forgalmazó 5 év „garanciát” (szerződésben vállalt jótállást) biztosít, és a Ptk. alapján pedig – fogyasztói szerződés esetén - két év jogvesztő határidőn belül érvényesíthetőek a szavatossági jogok.
vagyis ha egy éven belül 10 ezer felett vetted akkor ki kell cserélniük
2/4 anonim válasza:
ha online rendelted akkor elállhatsz a vásrálástól 14 napon belül és a visszakapod a teljes árat ha volt szállítási költség azt már sajnos nem kapod vissza csaka termék árát
3/4 anonim válasza:
Nem jött meg, tehát simán elállhatsz a vásárlástól, a pénzt pedig visszautalják.
4/4 anonim válasza:
Soha nem hallottam még a Jysk-ről ezt az utalvány dolgot, nem értettél félre valamit? Pláne, hogy át nem vett termékről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!