A masodik vilaghaboruban mikor valakit behivtak sorkatonanak mit tortenik vele ha megtagadja a parancsot?
A kérdező Franciaországot, Angliát, az USA-t kérdezte. A II. világháborúban.
Ti meg össze-vissza beszéltek mindenről, csak Franciaországról, Angliáról és az USA-ról a II. világháborúban nem.
Ezekben az országokban senkit nem végeztek ki akkoriban, ha megtagadta a bevonulást. Börtönbüntetéseket osztottak ilyen 10 éves távokra kb (amit az 5-ös válaszoló jól mondott), de 1946-47-re az elítéltek közül is kiengedték a legtöbbet.
Felsoroltam az összes országot, hol mi járt, kivéve USA-t Angliát és Franciaországot.
Hadd szenvedjen a kérdező.
Megérdemli.
Albánia - agyonlövés
Andorra - kötél
Ausztria - börtön
Belgium - börtön
Bosznia-Hercegovina - börtön/kötél
Bulgária - agyonlövés
Csehország - agyonlövés
Dánia -közmunka
Nagy-Britannia - vizbefojtás (La Manci csatorna)
Észtország - Észt nélkül munka
Fehéroroszország - kötél
Finnország - kötél
Görögország - golyó
Hollandia - közmunka
Horvátország - kényszermunka
Izland - leforrázás
Írország - vizbefojtás
Lengyelország - agyonlövés
Lettország - fagyhalál
Liechtenstein - nem tudom miez a szó
Litvánia - hitvány akasztás
Luxemburg - Lukbafojtás
Macedónia - királyság
Magyarország - anyád
Málta - szeretettszolgálat
Moldova - hajó
Monaco - területfoglalás
Montenegró - autóverseny
Németország - Hej Hitler!
Norvégia - Kulügy
Olaszország - csizma sarkanytúzás
Oroszország - agyonlövés
Portugália - amerika felfedezése
Románia - falurombolás
San Marino Francisko
Spanyolország - amerika felfedezése
Svédország - svédcsavar
Svájc - semlegesség
Szerbia - Milosevics
Szlovákia - Csehóhoz csatlakozás
Szlovénia - u.a.
Ukrajna - egyesülés
Vatikán - el kellett mondani 10 miatyánkot
Nem olyan mulatságos ám ez ha például neked kellene bujkálnod esetleg hamis papírokkal mert ha a csendőr szigorú volt hát a tábori csendőrhöz képest atyáskodónak tűnt.
Ne firtasd hogy ki hogy járt volna ha nem vonul be,én sem próbáltam meg, mentem mint a birka 27 hónapig vitézkedni. Örülj hogy most nem kell menned.
Nem minden katona került az első vonalba amúgy. A nehéztüzérséget pl. a legnagyobb ökörség kivezényelni az első vonalba (az oroszok megtették a kaukázusi német támadás során, kásává is verték őket). De ott vannak még az ellátók, a szerelők, a bázisszemélyzet stb.
Ám meg leírtam már az első válaszban is, hogy a nyugati szövetségesek nem lőtték le a katonaszökevényeiket, hanem bebörtönözték. Az agyonlövés a keleti blokkban volt divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!