Ha az ország belekeveredne a harmadik világháborúba és téged is beidéznének sorkatonának, akkor mennél harcolni, vagy élnél a menekülési jogoddal?
Ha mondjuk Svájc és Ausztria menekült programot hirdetne a magyar besorozottaknak és családjuknak és mondjuk saját szociális lakást biztosítana és a menekült segély összege sokkal több lenne mint itthon az átlagfizetés, és mindezt költőpénzként megkapnád, akkor mit tennél? Elmennél menekültnek Svájcba vagy Ausztriába, avagy megihletnének Petőfi szavai: "Sehonnani bitang ember, ki most ha kell, halni nem mer. Kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete"
?
Nézd, azt gondolom, ez attól is nagyban függne, ki vagy mi ellen folyna a harc, és Magyarország ebben melyik oldalon állna.
Hiszen vannak a hazafiságnál is magasabb rendű eszmék, amikhez az ember tartja magát. Nyilván a saját eszméimnek ellentmondó célért nem harcolnék.
Amúgy, szimpla gyávaságból biztosan nem bújnék ki alóla.
Én a magam részéről azt is sajnálom, hogy a békeidőbeli sorkatonai szolgálatot, kiképzést eltörölték
Ez függ attól is, hogy mennyire hülye a vezetés. De alapvetően úgy érzem, hogy ma már értékesebb annál az emberi élet, mintsem hogy sorkatonaként pusztuljon meg/nyomorodjon meg az élete.
Háborúk mindig is lesznek. Legyenek hivatásos katonák, akik önként vállalkoznak. Fizessék meg őket a kockázatvállalásért, a civileket pedig hagyják ki az egészből, amennyire csak lehet.
Egyébként úgy gondolom a mi életünkben már elképzelhetetlen az olyan harcászat, mint a II. vh-ban. Ha lesz is újabb vh, az a civileket és a katonákat jobban fogja kímélni, és a tömegpusztító fegyverek bevetésében is kételkedem. Amelyik ország le meri dobni az atomot Európára, az ne számítson sok jóra. Az arcába is kap, ráadásul úgy ellehetetlenül gazdaságilag, hogy abba bármelyik mai periféria ország belerokkanna.
Én úgy tudom nem kérdezik azt, hogy akarsz-e.
Meg amúgy is egy nagy hülyeség az írásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!