Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a rokonom zárat cserél...

Ha a rokonom zárat cserél ahol lakok a rendőrség mit tud tenni?

Figyelt kérdés
Elkellett költöznöm, mert fenyegetett a rokonom és mióta eljöttem a szobámat teljesen kipakolta és zárat is cserélt. Visszaköltözésre már nincs esélyem. Feljelentést szeretnék tenni, amiért ezeket tette velem és az állandó lakcímem is ott van ilyet nem tehetne meg. Mit tud tenni vele a rendőrség?

2017. jún. 18. 15:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Ha az ö lakása, akkor jogában áll.
2017. jún. 18. 16:04
 2/14 anonim ***** válasza:

Megkéri, hogy adja oda a cuccaidat

Kivéve, ha van tulajdonod, haszonélvezeted vagy kiskorú vagy ill ha az illető gondnoksága alatt állsz

2017. jún. 18. 16:07
 3/14 anonim ***** válasza:
48%
A kérdés, hogy kinek a tulajdona a lakás. Ha a rokonodé, akkor úgy rak ki onnan, ahogy akar, ki is jelenthet onnan, a rendőrség semmit sem fog tenni.
2017. jún. 18. 16:07
 4/14 anonim ***** válasza:
48%
Kié a lakás? Ha az övé, akkor akkor rak ki amikor akar. Bemegy a hivatalba és kijelent onnan.
2017. jún. 18. 16:10
 5/14 anonim ***** válasza:
31%

Jelentsd fel! Ilyet nem tehet senki! Ez közönséges önbíráskodás. Ha valami baja van azzal, hogy ott laksz, akkor csak bírósági végzéssel tehet ki.

Amúgy milyen jogalapon laktál ott? Kinek a tulajdona az ingatlan? Volt valamilyen szerződésetek? Miért tett ki?

2017. jún. 18. 16:11
 6/14 anonim ***** válasza:
33%
Még annyi, hogy ha a távollétedben bement, és kipakolta a cuccaidat, az magánlaksértés. Ezek már bűncselekmények.
2017. jún. 18. 16:13
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Kinek a tulajdonában van a lakás? Ha az övé, akkor nincs mit csinálj.

Ellenben ha a Tiéd, akkor konkrétan betörhetsz. Saját tulajdonod a lakás, úgy rongálod meg, ahogy akarod.

2017. jún. 18. 16:20
 8/14 anonim ***** válasza:
86%

Nem sokat tehetsz, mivel te önként távoztál. Ha csak ideiglenesen mentél volna el (pl bolt, munka, utazás...), akkor a helyi jegyzőnél lehetne birtokvédelmet kérni. De elköltözés miatt már nem vagy "birtokon belül". Lakcím-nyilvántartás pedig nem az jogcímet az ingatlan használatára.

Cuccaiddal már más a helyzet.

2017. jún. 18. 20:09
 9/14 anonim ***** válasza:
46%
Sajnos úgy van ahogy az előző írta. Mivel visszatérés szándéka nélkül mentél el, megteheti. Ha úgy mentél volna el, hogy csak pér hét munka miatt, külföldi út, nyaralás, akkor igen, jegyző és birtokvédelem, akkor sem rakhatott volna ki, ha a saját lakása. A kutyát nem érdekli a lakcím kártya, jogilag az nem bizonyíték. Szerintem semmit nem tehet vele a rendőrség, peres úton kérheted, hogy a holmijaid adja oda vagy térítse meg. Bár nem tudom mennyi idő után kerested a holmijaid, lehet már azt is későn. A rokonod nem raktár, gondolom nem is fizettél neki. Szerintem jobban jársz és olcsóbban ha nem teszel semmit.
2017. jún. 19. 09:50
 10/14 A kérdező kommentje:
Családi házról van szó, nem is az ennyém nem is az övé. Neki is annyi joga volt ott lakni, mint nekem. Ő is költözött már el egyszer de csak mert csajozott aztán mikor nem volt hova menni visszajött.
2017. jún. 21. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!