Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem szüntetik meg végre az anyakönyveztethető nevek listáját és legalizálják, hogy bármilyen nevet adhass a gyerekednek?

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam, hogy a világ 192 országából 6 ország van, ahol nem nevezheted el annak a gyerekedet, aminek akarok, és Magyarország is köztük van...

A kérdés az, hogy miért? Mi hátránya lenne az országnak abból, ha lennének Sáfrány, Demonica, Lavos és Ayla nevű emberek?

2017. jún. 13. 21:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%

# 6/9 Időpont tegnap 22:34

Kis naív :-D Azt hiszed az USA-ban nem "gonoszak" a gyerekek ugyanúgy mint itt? :-D

Egyébként az országnak semmi. De hogy szerintem egy életre meggyűlölném szüleimet egy "Demonica"ért az biztos.

2017. jún. 14. 07:01
 12/21 anonim ***** válasza:
22%

" Kis naív :-D Azt hiszed az USA-ban nem "gonoszak" a gyerekek ugyanúgy mint itt? :-D"

Ki állította, hogy ott nem azok? Idézd be! :P

2017. jún. 14. 08:04
 13/21 anonim ***** válasza:

# 12/12 Időpont ma 08:04

Talán ha elolvasnád azt is, mire reagáltam...

2017. jún. 14. 18:45
 14/21 anonim ***** válasza:
Amerikában meg pont azt gúnyolnák, akit Julcsinak, Gyulának vagy Ferencnek hívnak, mert ott meg az az idegen.
2017. jún. 14. 19:02
 15/21 anonim ***** válasza:

Önmagában nem lenne rossz, ha korlátozva lennének az emberek abban, hogy kicsesszenek a gyerekeikkel, csak az a baj, hogy az ezzel foglalkozó illetékes elvtársak egyrészt minden szart átengednek, másrészt a saját szabályaikat sem tartják be, így marhára nincs értelme.

A Sáfrány egyébként anyakönyvezhető.

2017. jún. 16. 01:23
 16/21 anonim ***** válasza:
Isten ments ! Ígyis sok idióta anya van. Elég csak ezen az oldalon körülnézni. Nehogy szabadkezet kapjanak, mert akkor a Szabó Galadriel, Varga Bulma lenne a minimum. Véleményem szerint inkább alaposan meg kellene nyírbálni az adható nevek listáját. Minimum a fele ocsmány, nevetséges név.
2017. jún. 16. 04:46
 17/21 anonim ***** válasza:

Én örülök hogy van ez a szabályozás. Így is minden hülye nevet átengednek, de legalább magyar írásmóddal. Így legalább tudom hogy mindent úgy kell kiejteni, ahogy írva van. De jó ellenpélda, hogy ezer Cintia ismerősöm mind Szintiának nevezi magát, holott az külön anyakönyvezhető.

Valamint nagyon zavarna hogyha nem tudnám eldönteni a névből hogy nő vagy férfi az illető. Szerintem ez nagyon sok félreértésre adhat okot. Például ha kép nélkül chatelnek/leveleznek akkor az uniszex nevű emberek mindig odaírják hogy most akkor mi is van a lábuk között?

2017. jún. 16. 10:51
 18/21 anonim ***** válasza:

"De jó ellenpélda, hogy ezer Cintia ismerősöm mind Szintiának nevezi magát, holott az külön anyakönyvezhető."

Én is Szintiának ejteném a Cintiát (nem ez a nevem), mert már akkor is így mondta mindenki, amikor sz-szel még nem volt anyakönyvezhető. Ha bemutatkozna valaki Szintiaként, róla is azt hinném, hogy Cintia.

Ami c-vel van ejtve, az a Cinnia, mert az egy virágnév.

Azon se akad fenn senki, hogy Atillának ejtjük az Attilát, pedig van külön olyan név, hogy Atilla.

2017. jún. 16. 19:10
 19/21 anonim ***** válasza:

Egyébként ezerszer inkább lennék Galadriel, mint Hófehérke, Dzsesszika, Szixtín, Agrippina (ezt ugye előre tudni, hogy fogják "becézni"), Málna, és egyéb hülye nevek (ez mind engedélyezve van!), vagy akár az ötmilliomodik Hanna (ez mondjuk szép, csak már sorszámozni kéne).

Egyébként az Eső, Felhő és hasonló nevekből hogy döntöd el, milyen nemű? (ez is engedélyezve van)

2017. jún. 16. 19:13
 20/21 anonim ***** válasza:
így is tele van a lista hülyébbnél-hülyébb nevekkel.
2017. jún. 16. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!