Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az ilyet hol lehet feljelenten...

Az ilyet hol lehet feljelenteni? Milyen büntetést kaphat?

Figyelt kérdés

Van egy ember aki rengeteg bosszúságot okoz nekem,mindig a pénzével jön hogyneki sok van ezért nem tehetek semmit...

Na most ő mezőgazdasággal foglalkozik,elég nagyban.

7 munkása van ezek közül 2 magyar,5 pedig román állampolgár viszont egy sincs bejelentve szóval feketén dolgoznak nála...

Ez legalább 10-15 éve így megy..

Ezért hol lehet feljelenteni?Nav?

Milyen büntetést kaphat érte?

2017. jún. 11. 16:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Álljunk már meg egy kicsit. A feketén dolgozó emberek egy dolog. Ha románokkal dolgoztat feketén, előbb-utóbb úgy is megbukik.

Azt a részét hagyd a fenébe.

Azt azonban nagyon nem kellene, hogy felpofozta a testvéredet. Rendőrség volt? Abban a pillanatban legyen, mihelyt az első agresszív szó elhagyja a száját.

Ezek azért komoly dolgok. Azonnal feljelenteni, de ha rendőrt hívsz, lesz oly jó hidd el, hogy megteszi helyetted.

Az biztos, ha nekem bántaná valaki a testvéremet, akkor pont lesz@rnám, hogy mennyi pénze van, elverném mint szódás a lovát. De ez én vagyok, többen mondták már, hogy nem vagyok követendő példa :D

2017. jún. 11. 17:32
 12/22 anonim ***** válasza:

10: Hogy ne ismerném?! Az egész vidék tele van velük, nincs is új a nap alatt, ez megy 200 éve (40 éves szünettel). Akinek esetleg kimaradt volna, itt nézelődhet:

[link]

[link]

[link]

A falvakban egészen addig marad a nyomor, ameddig ezeket el nem takarítja valaki, a hatalmuktól nem lesznek megfosztva. Persze nem mondom, hogy ez sétagalopp, de nincs más út.

2017. jún. 11. 17:52
 13/22 A kérdező kommentje:

11#

Nincs külső sérülés úgymond,szóval hiaba jelenteném fel...nem csinálnának semmit úgysem.

Egyébként 50 kg-os nő vagyok,szóval én meg a verekedés :)

12#

Ha tönkre nem is megy ettől de legalább lesz 1-2 álmatlan éjszakája és hátha letörik a szarvát egy kicsit...

Köszönöm

2017. jún. 11. 18:25
 14/22 anonim ***** válasza:
13: Akkor viszont nem javaslom én sem. Ha nem akarsz valójában beleállni a dologba, akkor nincs értelme. Nem visszavenni fog, hanem te leszel a főellensége, és rád fog szállni. Örökre.
2017. jún. 11. 18:39
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
R0hadék utolsó adócsaló "vallalkozó". El kell takarítani az összeset az országból, jelentsd csak fel nyugodtan!
2017. jún. 11. 18:52
 16/22 A kérdező kommentje:

14#

Mármint én nem tudom,hogy ezért milyen büntetést kapna...

Ha valani komolyat akkor nyilván megérezné.Meghát ugye ha ezt a 7 munkást normálisan,bejelentve dolgoztatná tovább akkor jóval drágábban jönne ki,nem tudna ennyit zsebre tenni.

De mégegyszer mondom,nem értek ehez.Ezért is tettem fel itt a kérdésem.

15#

Az,állami támogatásokból meg az ilyen csalásokból gazdagodott meg...

Most épiti újjá a házát,20 milliós kocsival járkál stb.

Ezt szerintem normális gazdálkodó ember nem engedhetné meg magának..

Köszönöm

2017. jún. 11. 20:20
 17/22 árokpart ***** válasza:
Kérdező! A Nemzeti Nyomozó Irodát keresd meg ők egész biztosan rá fognak nézni. Ők foglalkoznak a hasonló esetekkel, mint ahogyan írtad henceg a sok pénzével, ha ezt beleírod a feljelentésbe akkor egészen biztosan foglalkozni fog vele a Nemzeti Nyomozóiroda. Ugyanis alaposnak fogják a gyanút találni a pénz emlegetése miatt, hogy esetleg a helyi közigazgatás elfogult vele szemben.
2017. jún. 11. 20:56
 18/22 A kérdező kommentje:

17#

Lehet mindenhol fel lesz jelentve....

Mind a Nav-nál,mind az NNI-nél..

Köszönöm

2017. jún. 11. 23:44
 19/22 A kérdező kommentje:

Na sikerült egy hozzáértő emberrel beszélnem...mikre jó ez az oldal :D

Na szóval,azt mondta hogy elég ha a munkavédelmi felügyelőségnél jelentem be.

Mivel 7 személyről van szó,akik közül 5 külföldi és nagyon rég óta(mint irtam 10-15 éve) áll fent a költségvetési csalás ezért akár 20.000.000. Ft büntetést is kaphat a munkavédelmi felügyelőségnél...de ez csak a kezdet.

Azért mondta,hogy elég itt is feljelentenem mert ezek a hatósagi szervek össze dolgoznak így a munkaügyi ellenőrt,adóellenőr fogja követni.

Mivel költségvetési csalást követett el,így évekre visszamenőleg mindent le fognak ellenőrizni és nagy valószinüséggel fognak is találni érdekes dolgokat.Ez még további büntetés lesz az adóhivataltól+itt már 3 évig tartó szabadság vesztés is szóba jöhet.Ez a csalás nagyságatól stb függ.Állitólag évekkel ezelőtt kapott 2 év felfüggesztettet szintén valamiféle adócsalásért...ezt nem tudom megerősiteni,egy ismerőstöl hallottam.

Ebben az esetben azt mondta ez az úr,hogy súlyosbító körülmény mivel visszaeső.

És még ez nem minden...a fő bevételi források egyikét is elveszitené egy időre.

Bizonyitott költségvetési csalásoknál mind eu-s,mind magyar pályázatokból/támogatásokból 2 évig kizárják.Szóval semmi tánogatást nem kaphat meg.

Gondoltam leírom,hogy ha esetleg szeretnétek tudni.Ezek fényében talán mégis csak tönkremegy... :)

Holnap megis teszem a kellő lépéseket.

Köszönöm mindenkinek.

2017. jún. 12. 02:07
 20/22 A kérdező kommentje:

Ja igen....plusz az adóhatóság kötelezheti,hogy az évek során a munkások után be nem fizetett adót és járulékokat kamattal növelve fizesse vissza az államnak.

Így teljes :)

2017. jún. 12. 02:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!