Hamis vád esetén mit kaphat az aki ellen eljárás indult, fél évet ült ártatlanul előzetesben?
Figyelt kérdés
Nemi erőszakkal vádolt meg.(kivételesen semmi nem volt csak részemről szakítás) és a látleleten sincs sem közösülésbek, sem erőszaknak nyoma2017. jún. 2. 22:53
1/7 anonim válasza:
Amennyiben az ügyészség nem emel vádat, abban az esetben lehet hamis vád címén feljelenteni a "sértettet".
Amennyiben az ügyész vádat emel, abban az esetben a bírósági itélet jogerőre emelkedése után lehet ezt megtenni.
2/7 A kérdező kommentje:
Bocsi lehet rosszul írtam a kérdést...
Szóval a nemi erőszakos eljárásban a "sértett" aki hazudott...
Tudom hogy az ügyészségen kell feljelentést tenni, de letöltentőt (akár par honap) kapna az ha valakit előzetesbe juttat egy beteges hazudozó?
2017. jún. 3. 09:35
4/7 anonim válasza:
Az elméleti lehetősége megvan, ha előzetesre került sor, akkor büntetőeljárás is indult mindeképpen, tehát az ilyen hamis vád 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ennek középmértéke 3 év, súlyosító és enyhítő körülmények függvényében lesz ebből több vagy kevesebb. Az, hogy kényszerintézkedésre sor került (előzetes letartóztatás, ráadásul több hónapig), nagyon erős súlyosító körülmény, szerintem minimum a felfüggesztett még akkor is ha ez az első ügye, de a letöltendő sem kizárt.
5/7 A kérdező kommentje:
2-3 év letöltentőt el tudnék neki képzelni.... De a lányok mindig megússzák sajna. Sírnak, stb.. És mehetnek haza
2017. jún. 3. 17:29
6/7 anonim válasza:
és valóban hamis vád volt, vagy csak nem bizonyítható a bűnösséged? (a kérdés költői)
7/7 A kérdező kommentje:
Valóban hamis vád
2017. jún. 5. 09:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!