Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagymamám hadiárva mire jogosult?

Nagymamám hadiárva mire jogosult?

Figyelt kérdés

A nagyim hadi árva és megkért, hogy nézzek utána mikre jogosult a juttatáson kívül. Annyit tud, hogy ha hiszik orvoshoz a gyerekei akkor tudnak a rokkant parkolóhelyen parkolni. Neten az égvilágon semmit sem írnak erről.

Hátha valaki ismeri ezeket a dolgokat.

2017. jún. 8. 11:25
 1/4 anonim válasza:
0%

A rendszerváltás előtt akiknek a felmenői partizánok voltak azok lakást kaptak amivel az állam elismerte a fasizmus elleni harcukat. Unokatestvéremék is úgy költözhettek be faluról az Avasi lakótelepre 77-ben hogy az anyai nagyapja partizán volt. Megszökött a népnyúzó Horthy hadseregéből és átállt a Vörös hadseregbe.

Namost sajnos manapság"kissé"fejreállt"a történelem és lassan azoknak is elismerés jár akik nyilasként embertársaikat lőtték a Dunába...

A kérdésre térve ha a nagymamád családja a fasizmus mellett harcolt akkor én még téged is börtönbe vetnélek de ha a Szovjetunió mellett akkor még a te unokádnak is kiutalnám a lakást!

A lényeg hogy ki hol áll. A fasizmus vagy az antifasizmus oldalán.

2017. jún. 8. 11:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Ennyi ev utan? Semmire szerintem. Miert jarna neki akarmi? Nyilvan amig tanult az arvasagi meg mit tudom en mit kapnak meg, de azon kivul? Abbol akar megelni elete vegeig, hogy a szulei meghaltak?
2017. jún. 8. 11:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Édesanyámék pár hónapja adták be, de én úgy tudom valamennyi pénzt kaptak csak. Arra viszont készülj fel nagyon szőrszálhasogatóak tudnak lenni egyes hivatalok (hirtelen nem tudom hol kellett beadni, ezért írtam hivatalt). Nagynéném kérvényét elfogadták Miskolcon, Édesanyám és Nagybátyám kérvényét meg a szomszéd kisvárosban nem akarták elfogadni. Olyan papírokat kértek, amiket be se tudunk szerezni, ha volt is valamikor mind elveszett (II.Vh lezárása után elég sok idő eltelt már). Legalább 2 hónapos gyötrelem volt míg sikerült elérniük, hogy elfogadják.
2017. jún. 8. 11:55
 4/4 anonim ***** válasza:
2017. jún. 8. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!