Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kedden meghalt a nagymamam,...

Kedden meghalt a nagymamam, hamvasztatni szeretnénk, de nem engedik. Ilyet lehet?

Figyelt kérdés
Anyukam mellette volt az utolso levegővételnél és elvileg ott kellett volna mondania az ugyeletes haziorvosnak (vagy nem tudom kinek nem vagyok benne biztos) hogy hamvasztast szeretne, de sajnos akkor nem nagyon volt a topon es hagyomanyos temetest mondott.Most viszont nem akarják emiatt megengedni a hamvasztast.. Nem ertem miert.. Lehetne tenni valamit?
2016. jan. 22. 11:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen. Visszavonni a kijelentést. És nagyon határozottnak lenni. A hatóságnak (meg minden más szolgáltatónak) az kényelmes, ha minden megy a maga útján. Különben figyelniük, dolgozniuk kéne, esetleg sok mindent (főleg a gyászolót) megérteni. Ez fáradságos. Azt mondani, hogy semmit se lehet tenni, sokkal kényelmesebb.

Viszont ez csak akkor válik kényelmetlenné, ha az ügyfél határozott, mindent alátámasztani (jogszabállyal, belső rendelkezéssel, stb.) követel, semmit sem fogad el, ami nincs levezetve, egyszóval határozott és kemény. Akkor belátja az ügyintéző, hogy ő akkor jár jobban, ha elfogadja az ügyfél óhaját. Mert akkor lesz kevesebb a munkája.

Ezt néha nehéz elérni. Attól függ, ti mennyi energiát akartok belefektetni a saját igényeitek érvényesítésébe. Mindig minden ettől függ.

2016. jan. 22. 12:29
 2/6 anonim ***** válasza:
74%
Mégis az orvosnak mi köze hozzá, hogy hamvasztva lesz-e vagy temetve. Anyukám is és apukám is meghalt már de nálunk senki sem kérdezett semmit arról, hogy milyen temetést akarunk. Ez kizárólag a temetkezési vállalkozóra és rátok tartozik.
2016. jan. 22. 14:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, szerintem sincs köze az orvosnak, vagy kórháznak a temetés módjához. A hamvasztás olcsóbb, nem fogja kifizetni helyetted a hagyományos temetés magasabb összegét az orvos.

A kórházban csak azért kérdezték, hogy ruhát, vagy lepedőt vigyünk -e az elhunytnak. Ha hamvasztják, elég a lepedő, ha hagyományos temetés, akkor fel kell öltöztetni.

2016. jan. 22. 14:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Úgy néz ki , hogy anyukám talált egy másik orvost, aki lepecsételi nekünk azt a lapot, hogy lehessen hamvasztás.Igazából nem nagyon értem hogy mennek ezek a dolgok, ez az első eset hogy meghalt egy közeli rokonom, de hihetetlen hogy meghal valakid és a fájdalom és gyász mellett mehetsz napokig intézkedni és veszekedni az ügyintézőkkel.
2016. jan. 22. 17:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Mamám egy idősek otthonában halt meg, és az ottani ügyeletes orvos, aki akkor kijött, ő veri a nyálát valamiért.
2016. jan. 22. 17:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Arról már hallottam, hogy kötelezik a hamvasztásra, mert pl a magas talajvíz miatt tilos a temetés.

De arról, hogy a hamvasztás nem engedélyezett nekem új.

Felkeresel egy jó temetkezési vállalkozót és az elintéz mindent.

2016. jan. 22. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!