Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kamu képekkel ismerkedett....

Kamu képekkel ismerkedett. Feljelenthetem?

Figyelt kérdés

Egy úgynevezett randioldaldalon beszélgettem egy pasival, de valami gyanús volt. Rákerestem a neten a feltöltött képeire, és rájöttem, hogy egy tumblr blogról származnak (ahova random férfiakról voltak feltöltve többek között meztelen képek is). Mi a teendő, jogsértés-e ez, feljelenthetem-e ismeretlen tettesként, egyáltalán érdemes-e? Köszönöm a segítséget!

34/N

2017. jún. 6. 12:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%
Személyiségi jogsértés miatt pert kezdeményezhet maga az illető, a gyámja vagy gondnoka. Mivel te egyik sem vagy, így csak az oldalról tiltathatod le, ha a kamuképek ellenkeznek a felhasználási feltételekkel.
2017. jún. 6. 14:26
 12/16 anonim ***** válasza:
62%

"a rendőrségnek van bármi esélye lenyomozni a kamus csávót, vagy engedjem el?"

Te beteg vagy? Semmi közöd az emberhez, bűncselekményt nem követett el a sérelmedre, azt meg nem tudhatod, hogy kért-e engedélyt mástól, hogy a képeit felhasználhassa ilyen célokra. Mi van ha a barátjával cseréltek fotót?

De ha nem, akkor sem követett el bűncselekményt.

Ilyen embereket?! Az eszem megáll, de komolyan. Nincs jobb dolgod?

2017. jún. 6. 19:15
 13/16 anonim ***** válasza:
52%
Na de ha a kérdező mégis bevetne hatóságot, nyomozóhivatalt, ügyvédet, IP-cím lekérést, tanuk beidézését stb... a történetnek a 95%-ig legvalószínűbb kimenetele a lenne, hogy kiderül, valami unatkozó 12 éves megunta a pücsét rángatni, és valami különösen szellemes, eredeti poénnak gondolta kamu profillat beszöpatni a népet. Legjobb esetben kap az apjától két sallert, meg elveszik tőle a számítógépet a nyárra, ha a rendőröktől tudják meg, mekkora humorzsák volt, -- de jogi úton felelősségre vonni nem lehet. Szóval világraszóló fogás lenne, a felvonultatott eszközökhöz képest :D
2017. jún. 6. 19:24
 14/16 anonim válasza:
Sajnos nőkben is sok ilyen van. Én sem találok egy valós komoly embert sem a neten.
2017. jún. 7. 07:52
 15/16 anonim ***** válasza:
14.: megnyugtatlak, aki nő neked kamuzott, az se biztos hogy legalább a neméről igazat mondott :D
2017. jún. 7. 12:20
 16/16 anonim válasza:
Tisztában vagyok vele.
2017. jún. 8. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!