Milyen arányban örökölhetek a férjem után?
Veszélyes munkát végez a férjem,nem a haszonszerzés miatt kérdezem!
Van egy db 2szintes háza,amit ő örökölt az apjától.Az alsó szintre be van írva anyósom korlátozott haszonszerzőnek.Van 2 közös gyerekünk .
Azt mondták nekem ma,hogy halál esetén én semmit nem örökölhetek ebből a házból,mert ez nem közös szerzemény,hanem a férjem öröksége.Illetve válás esetén se reméljek semmit.
Válni nem készülünk,de ez a része is érdekelne.Főleg a halál eseti érdekelne,mert tartanék attól,hogy neki állna anyósom dirigálni.
10.válaszoló.Ez a veszély nem fenyeget. Amikor beköltöztünk,anyósom közölte ha valami lesz,akkor egy bőrönddel mehetek innen.
Mi abban a tudatban voltunk férjemmel,hogy halál esetén én örökölöm a ház felét és a másik felét a gyerekek.Mivel anyósom félt,hogy akkor én ki fogom rakni,ezért kapott korlátozott haszonélvezetet.Most viszont azt látom,hogy itt nekem lesz a legkevesebb jogom.Nulla,ha nagykorúak lesznek a gyerekek.
Szóltam a férjemnek és megnyugtatott,hogy úgyis fog menni ügyvédhez,akkor ír egy záradékot,vagy végrendeletet,hogy halál esetén kapjak haszonélvezetet.
Még utána fogunk járni,hogy is menne pontosan az öröklés,és mit kell írnia,hogy ne maradjak parlagon.
"Kedves" első válaszoló.Mint írtam veszélyes munkát végez a férjem és tavaly is majdnem meghalt.Főleg az öröklés érdekelt anyósok jóindulata miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!