Testvéremnek sem felesége, sem gyermeke nincs. Édesapám
2016. januárban elhunyt ketten örököltünk 1/2 - 1/2
arányban. Most ki örököl és kell e illetéket fizetni?
Saját házát telekkel 2014. szept 5-én az elvált
feleségének ajándékozta
Figyelt kérdés
Ezt most halála után tudtuk meg,eddig(halála előtt 2 héttel is) mindíg azt mondta mivel neki senkije nincs rám és lányaimra hagyja. Betekinthetek e válási vagyon megosztásba, vagy megnézhetem e ki írta alá és milyen dokumentum készült az ajándékozásról? Választ megköszönöm: Üdv.
2017. jan. 16. 10:46
1/7 anonim válasza:
Ketten örököltök a testvéreddel és ennek semmi köze ahhoz, hogy a testvérednek van-e gyereke, felesége.
Az ajándékozást meg lehet támadni, ha x időn belül történt, a köteles rész jár neked és testvérednek. Keress fel egy ügyvédet. De megkérdezheted ingyenes tanácsadáson is. De persze az a jobb, ha van egy ügyvéded és akkor ő intéz mindent, amit kell.
2017. jan. 16. 10:53
2/7 anonim válasza:
Na ezt fogalmazd at meg 1x, mert igy teljesen erthetetlen.
2017. jan. 16. 10:54
3/7 anonim válasza:
Szerintem a kérdező testvére halt neg most, de tényleg nagyon zavaros, amit írt.
2017. jan. 16. 11:00
4/7 anonim válasza:
Jaaaaa, én úgy értettem, hogy az apa halt meg.
Testvér után nem öröklünk.
2017. jan. 16. 11:02
5/7 anonim válasza:
1. Apátok után ti ketten örököltök a testvéreddel, az örökség utáni illetéket is felesben kell fizetni.
2. Ha a testvéred a saját vagyonát valakinek - lényegtelen kinek - odajándékozta, akkor az többé nem az övé, azaz ezt örökölni sem lehet.
3. Ha a testvéred meghal(t), akkor az örökösödési sorrend így lenne: elsö helyen a gyereke(i), ha nincs, akkor a (bátyád) szülei, ha ök sem élnek, akkor a testvér(ek) örökölnek.
4. Az illetéket minden esetben az örökös(ök) fizeti.
2017. jan. 16. 11:29
6/7 anonim válasza:
Az elözö vagyok: a váláskor történö vagyonmegosztás nem tartozik rád, annak semmi befolyása az öröklésre, örökölni csak azt lehet, ami a halálakor a tulajdonában volt, ami a vagyonmegosztás során az exfeleségé lett, az nem örökölhetö.
2017. jan. 16. 11:31
7/7 anonim válasza:
Én úgy értelmezem a zavaros kérdésedet, hogy a testvéred meghalt. Nem tekinthetsz be a testvéred válási vagyonmegosztásába, mert ahhoz semmi közöd. Az ingatlannyilvántartásba betekinthetsz (bárki beletekinthet), és abból megtudod, hogy mikor milyen szerződéssel ajándékozta a házát az exnejének a testvéred, de a kérdésből kiderül, hogy ezt már tudod, és két éve történt. Ezt az ajándékozást te nem támadhatod meg, mert nem vagy egyenesági örökös és nem jár neked kötelesrész sem. Ha arra gondolsz, hogy hamis a szerződés, akkor kérjed ki ügyvéd tanácsát a per inditásáról, és ebben az esetben bizonyára kiadják az iratokat. Ha valami csoda folytán beszélő viszonyban vagy az ex-nejjel, akkor esetleg elkérheted tőle, megbeszélheted vele is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!