Ha a rokonom az egyházra hagyta mindenét akkor én nem is örökölhetek?
már lassan 10 éve járok a nagynénémhez mert ápolom, mosok rá, pelenkázom, elviszem templomba vásárolok neki, szóval ellátom. Elég sok vagyona van viszont, kérlek ne arra gondoljatok, hogy a vagyonáért csinálom, de az ő tulajdona családi vagyon. Szóval nem nagyon hagynám veszni ha megértitek. Most találtam egy papírt nála amibe beleolvastam, kiderült minden vagyonát az egyházra hagyja halála után. Engem ez megrázott, mivel életem legszebb éveit ráfordítottam, azért nem mentem el normális munkahelyre mert messze volt és nem tudtam volna a nénire figyelni, gondoltam majd változik a helyzet. Személy szerint nem iratnék vele végrendeletet mert nem beszámítható, én meg nem vagyok gonosz, hogy kihasználjam így az egyetlen rokonomat önös érdekből. De mégis mit tudnék tenni, hogy ne az egyház kapja a vagyont? Én elszúrtam a néni miatt az egész életemet, azt hittem a családi vagyon engem fog illetni, de nem. Mert ha tudom, hogy van ilyen rendelkezés akkor boldogan elmentem volna dolgozni mert tudom, hogy valaki aki az örökös az fog rá vigyázni.
Teljesen kilátástalan a helyzetem.
"Személy szerint nem iratnék vele végrendeletet mert nem beszámítható, én meg nem vagyok gonosz, hogy kihasználjam így az egyetlen rokonomat önös érdekből."
Szerintem ilyen helyzetben pedig jogos lenne - ő már kihasznált téged, miért ne legyen most rajta a sor?
A4-es füzetlap. De akkor is érvényes.
Szerintetek most ennek tudatába bemehetek a egyházba és mondhatom, hogy akkor folytassák az ápolását?
"kérlek ne arra gondoljatok, hogy a vagyonáért csinálom, de az ő tulajdona családi vagyon"
Most családi vagyon vagy az öregasszony magánvagyona?!?!
Egy végrendeletnek vannak formai és tartalmi követelményei. Attól mert ráirta egy kockás lapra hogy mindenét az egyházra hagyja attól az még nem végrendelet.
Családi vagyon.. neki nincs magánvagyona semmi szinten, egy boltos volt, talán a nyugdíja ami az övé, ha értitek a száraz "viccet".
Utánaolvastam, nem csak én vagyok úgy, hogy az egyháznak adta a vagyonát. Szomorú dolog ez, de ügye van akinek bejön az élet van akinek nem, és még egy csicska is jelen esetben én.
Sajnos nem megy orvoshoz ha meg jön az orvos akkor vagy alszik ( direkt ) vagy másról beszél mint amiről kéne. Olyan szinten, hogy receptet se írja alá, és így a pelust is teljes áron kell vennem.
Egyes válaszolónak igaza van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!