Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyetértesz a halálbüntetéssel?

Egyetértesz a halálbüntetéssel?

Figyelt kérdés
Én nem
2010. máj. 16. 17:54
1 2 3 4
 1/34 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
72%
Én igen.
2010. máj. 16. 17:57
 2/34 anonim ***** válasza:
56%

Én igen, de igen igen szigorú esetekben, pl. valaki sorozatgyilkos és 5 éven keresztül öli az embereket.

csakis sokszoros előre megfontolt gyilkosságokért adnék ilyet.

2010. máj. 16. 17:57
 3/34 anonim ***** válasza:
69%

Magával az intézménnyel igen.

Csak az a baj vele, hogy az esetek 99,99%-ban az ember nem lehet biztos az ítéletben. A halálbüntetést pedig ugyebár nem lehet visszacsinálni.

Én max. akkor engedélyezném, ha kétséget kizáróan bizonyítható a bűnösség.

2010. máj. 16. 17:58
 4/34 anonim ***** válasza:
64%

Egyetértek.

Szerintem a halálbűntetés sokkal humánusabb mód a társadalom ellenségeinek eltűntetésére, mint a kínzás vagy a börtönbűntetés. A számítógépen is, ha vírusos egy fájl, kitöröljük, nempedig másik mappába tesszük.

2010. máj. 16. 17:59
 5/34 anonim válasza:
100%
Valamilyen szinten igen. Pl. olyanoknak akik ölnek. De viszont van sok olyan akit ártatlanul ítélnek el. De magával az ötlettel egyet értek!
2010. máj. 16. 18:00
 6/34 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek vele, igen. Egy őrült, aki gondol egyet, és tíz embert lemészárol, annak nem büntetés az életfogytiglani börtönbüntetés sem. Tény viszont, hogy nagyon meg kell alapozni a gyanút, mert nem lehet visszacsinálni. A hidegháború idején volt olyan, hogy egy amerikai házaspárt halálra ítéltek, mert a Szovjetuniónak kémkedtek. A hidegháború után felmentették őket. Sokra már nem mentek vele, ugyebár.

Ezen felül van valami más érved is ellene?

2010. máj. 16. 18:01
 7/34 anonim ***** válasza:
63%

Én egyet értek.

Pedofíliáért, tömeggyilkosságért, gyerekgyilkosságért, háborús bűnökért, hazaárulásért, sorozatgyilkosságért, részegen/kábítószeresen más halálát okozó balesetért. Hirtelen ennyi jutott eszembe. De persze maximálisan átgondolva, átvizsgálva, ha megdönthetetlen bizonyítékok vannak, mert az emberéletet nem lehet visszaadni.

2010. máj. 16. 18:02
 8/34 Dymo ***** válasza:
43%
18:02-essel értek eggyet!
2010. máj. 16. 18:03
 9/34 anonim ***** válasza:
46%

Aki gyerekeket öl, azt karóba húznám, ha tehetném.

Aki családját öli le azt szintén.

2010. máj. 16. 18:08
 10/34 anonim ***** válasza:
27%
Háborús bűnökért halálbüntetést? Igaz, gyilkoljunk le minden 90évest, csak mert rákényszerítették 60-70 éve az ölésre.
2010. máj. 16. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!