Egyetértesz a halálbüntetéssel?
Én igen, de igen igen szigorú esetekben, pl. valaki sorozatgyilkos és 5 éven keresztül öli az embereket.
csakis sokszoros előre megfontolt gyilkosságokért adnék ilyet.
Magával az intézménnyel igen.
Csak az a baj vele, hogy az esetek 99,99%-ban az ember nem lehet biztos az ítéletben. A halálbüntetést pedig ugyebár nem lehet visszacsinálni.
Én max. akkor engedélyezném, ha kétséget kizáróan bizonyítható a bűnösség.
Egyetértek.
Szerintem a halálbűntetés sokkal humánusabb mód a társadalom ellenségeinek eltűntetésére, mint a kínzás vagy a börtönbűntetés. A számítógépen is, ha vírusos egy fájl, kitöröljük, nempedig másik mappába tesszük.
Egyetértek vele, igen. Egy őrült, aki gondol egyet, és tíz embert lemészárol, annak nem büntetés az életfogytiglani börtönbüntetés sem. Tény viszont, hogy nagyon meg kell alapozni a gyanút, mert nem lehet visszacsinálni. A hidegháború idején volt olyan, hogy egy amerikai házaspárt halálra ítéltek, mert a Szovjetuniónak kémkedtek. A hidegháború után felmentették őket. Sokra már nem mentek vele, ugyebár.
Ezen felül van valami más érved is ellene?
Én egyet értek.
Pedofíliáért, tömeggyilkosságért, gyerekgyilkosságért, háborús bűnökért, hazaárulásért, sorozatgyilkosságért, részegen/kábítószeresen más halálát okozó balesetért. Hirtelen ennyi jutott eszembe. De persze maximálisan átgondolva, átvizsgálva, ha megdönthetetlen bizonyítékok vannak, mert az emberéletet nem lehet visszaadni.
Aki gyerekeket öl, azt karóba húznám, ha tehetném.
Aki családját öli le azt szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!