Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Végrendeletben kell szerepelni...

Végrendeletben kell szerepelnie a bank számlaszámoknak és az ingatlan helyrajzi számának?

Figyelt kérdés

Egyik szülőm írt végrendeletet és lényegében az szerepel benne, hogy "ingóságom, tulajdonom és számlákon lévő pénze öröklődjön 3 gyereke felé fejenként egyenlő arányban"

Kérdéseim még a következők lennének:

Ez egy kézzel írott végrendelet, úgyhogy borítékba kell e helyezni és lezárni, aztán aláírni?

Attól hogy nincsen leírva a helyrajzi száma és az ingatlan címe (hanem csak annyi, hogy "tulajdonom") még érvényes?

Számlaszámokat fel kell tüntetni?

Nagyjából így néz ki:

Alulírott XY végrendelkezem lakásomról, ingóságomról és számlaszámaimról 3 gyerekem javára, úgy hogy fejenként egyenlő arányban örököljenek...

Előre is köszönöm a válaszokat.

2017. máj. 16. 10:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha így rendelkezik, felesleges végrendeletet írni, mert anélkül is így örököltök.
2017. máj. 16. 10:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Bocsánat kiegészítem: Az még benne van, hogy az egyik gyerek 50%-os tulajdonrészt örököl a lakásból. Emiatt kell a végrendelet. Ugyanis jelenleg nem lehet tulajdon a nevén, mivel végrehajtás folyik ellene.

Tehát nagyjából így van leírva:

Egyik gyerek 50%os tulajdonrészt kapjon a lakásból minden más fejenként egyenlő arányban öröklődjön.

2017. máj. 16. 10:54
 3/7 kiskaresz2 válasza:
Szerintem kérdezz meg egy közjegyzőt, mivel ők készítik a hagyatéki leltárt is.Ingyen megmondja, mi a teendő.
2017. máj. 16. 11:00
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, megoldottam.

Felhívtam egy közjegyzőt és elmagyarázta, hogy ez így rendben van.

2017. máj. 16. 11:25
 5/7 anonim ***** válasza:

11.25.

Csodálkoznék, ha egy közjegyző ezt mondta volna.

Talán te lennél a szülővel együttlakó gyerek, és ügyeskedsz. Lényegében, ugye.

2017. máj. 19. 21:04
 6/7 A kérdező kommentje:

Elnézést a megkésett választ utolsónak:

Közel sincs valóságalapja annak amit idefirkáltál.

Mint már leírtam, az a lényeg, hogy nem lehet tulajdonom, mivel magas összegű tartozásom van ami minden bizonnyal elévül hamarosan, tehát több mint valószínű, hogy tárgytalan az egész. Az a lényeg, hogy minden egyenlő arányban öröklődjön, de neked ezekhez semmi közöd.

Remélem elolvasod a primitív teóriádra a választ.

2018. okt. 30. 10:11
 7/7 anonim ***** válasza:

6

Elolvastam.

2018. okt. 30. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!