Végrendeletben kell szerepelnie a bank számlaszámoknak és az ingatlan helyrajzi számának?
Egyik szülőm írt végrendeletet és lényegében az szerepel benne, hogy "ingóságom, tulajdonom és számlákon lévő pénze öröklődjön 3 gyereke felé fejenként egyenlő arányban"
Kérdéseim még a következők lennének:
Ez egy kézzel írott végrendelet, úgyhogy borítékba kell e helyezni és lezárni, aztán aláírni?
Attól hogy nincsen leírva a helyrajzi száma és az ingatlan címe (hanem csak annyi, hogy "tulajdonom") még érvényes?
Számlaszámokat fel kell tüntetni?
Nagyjából így néz ki:
Alulírott XY végrendelkezem lakásomról, ingóságomról és számlaszámaimról 3 gyerekem javára, úgy hogy fejenként egyenlő arányban örököljenek...
Előre is köszönöm a válaszokat.
Bocsánat kiegészítem: Az még benne van, hogy az egyik gyerek 50%-os tulajdonrészt örököl a lakásból. Emiatt kell a végrendelet. Ugyanis jelenleg nem lehet tulajdon a nevén, mivel végrehajtás folyik ellene.
Tehát nagyjából így van leírva:
Egyik gyerek 50%os tulajdonrészt kapjon a lakásból minden más fejenként egyenlő arányban öröklődjön.
Köszönöm szépen, megoldottam.
Felhívtam egy közjegyzőt és elmagyarázta, hogy ez így rendben van.
11.25.
Csodálkoznék, ha egy közjegyző ezt mondta volna.
Talán te lennél a szülővel együttlakó gyerek, és ügyeskedsz. Lényegében, ugye.
Elnézést a megkésett választ utolsónak:
Közel sincs valóságalapja annak amit idefirkáltál.
Mint már leírtam, az a lényeg, hogy nem lehet tulajdonom, mivel magas összegű tartozásom van ami minden bizonnyal elévül hamarosan, tehát több mint valószínű, hogy tárgytalan az egész. Az a lényeg, hogy minden egyenlő arányban öröklődjön, de neked ezekhez semmi közöd.
Remélem elolvasod a primitív teóriádra a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!