Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért kap nagyobb büntetést...

Miért kap nagyobb büntetést az, aki rasszista? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ha valakit megölsz pusztán dühből, akkor kevesebbet kapsz, mintha rasszizmus miatt ölted volna meg. Ez miért van?

Ha pl látszik az emberen, hogy rasszista és összever egy "nem magyart", akkor rögtön arra fogják rá, hogy rasszizmusból tette és nem önvédelemből?

Bakancsot hordok. Ha önvédelemből megrugdalok vele valakit, akkor én járok rosszabbul?

Nem rosszból mondom, de a törvények nem a magyarok oldalán állnak, főleg itt Felvidéken. Nem akarok gyűlöletet kelteni és nem érdekel ki mit gondol a rasszizmusról, csak a kérdésekre szeretnék válaszokat kapni.

2017. máj. 7. 00:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

A rasszizmus nem önvédelem. Max. azönvédelem egy elfajzott, túlreagált változata ami alapvetően tudatlanságból, illetve érzelmi intelligencia hiányából származik.

Az én alaptézisem a témában az, hogy az idegeneket nem kell szeretni, azonban ez nem egyenlő azzal hogy rosszatfeltételezzünk róluk. Itt válik szerintem el a rasszizmus és a - szerintem - emberségesebb hozzáállás másokhoz. Én alapvetően mindenkihez pozitívan állok, egészen addig amíg nem győződöm meg arról hogy egy ADOTT illető ezt nem érdemli meg. Bőrszín és származás, vallás és biológiai nemtől függetlenül vannak jó és rossz emberek. A rasszizmus skatulyáz és általánosít. Ennek okán sok ember szenved el általa nem megérdemelt bánásmódot, amely ráadásul sok esetben vezet oda hogy az adott személy - kirekesztettsége okán - valóban olyanná válik, akit utána nem szívesen fogadnak be.

Nem kell ehhez cigánynak vagy négernek lenni hogy lássuk a kézenfogható példát, elég a suliban egy kicsit gyengébbnek lenni . Ha az osztályban az első években nem osztottak lapot egy kisgyereknek, könnyen válik antiszociálissá, ha ezt a szülők, tanárok nem tudják valahogyan jó útra terelni.

A rasszizmus a legegyszerűbb út, felületes embereknek. Aki nem veszi a fáradtságot hogy megismerje mások dolgait. Önző, egoista tulajdonság is egyben, hiszen sokaknál felsőbbrendű érzéseken alapszik.

Ha nem ítélünk el eleve valaki(ke)t, hanem adonk alkalmat arra hogy bizonyítsanak felénk, attól még mindig meg van az út, lehetőség arra hogy később elzárkózzunk azoktól akik nem kedvesek számunkra. Ezért nem védhető hozzáállás nálam a rasszizmus.

2017. máj. 10. 08:21
 22/24 anonim ***** válasza:
15%
Ha 1000 kissebbségből 999 aljas módon viselkedik, miért ne általánosítsak, hogy a maradék 1 sem különb?
2017. máj. 10. 09:26
 23/24 anonim ***** válasza:
Mert te is tudod, hogy nem jó arányt írtál. De ha 1000-ből is, ha a fele bitang, még akkor sem lehet általánosítani. Továbbá, minden élet más történet. Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Nekem vannak pl. a barátaim között remek cigány emberek, meg mások is. Persze volt is bajom már velük. Ahogyan szittyamagyarral is. Akkor? Hol legyen meghúzva a vonal? Na itt a gond barátom. Kik vagyunk mi, hogy általánosságban ítéljünk?
2017. máj. 10. 21:20
 24/24 A kérdező kommentje:
Én is előítéletes vagyok, de csak mert cigányok között nőttem fel. Én konkrétan 1 cigány családot ismerek akik normálisak, de azok is "úricigányok" (zenészek, akiknek szinte teljesen fehér a bőrük színe). De velük lehet is beszélgetni, nem annyira alulműveltek, hogy "jajj dik esztet há ki ez te rák ki esz more"...
2017. máj. 14. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!