Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért kap nagyobb büntetést...

Miért kap nagyobb büntetést az, aki rasszista? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ha valakit megölsz pusztán dühből, akkor kevesebbet kapsz, mintha rasszizmus miatt ölted volna meg. Ez miért van?

Ha pl látszik az emberen, hogy rasszista és összever egy "nem magyart", akkor rögtön arra fogják rá, hogy rasszizmusból tette és nem önvédelemből?

Bakancsot hordok. Ha önvédelemből megrugdalok vele valakit, akkor én járok rosszabbul?

Nem rosszból mondom, de a törvények nem a magyarok oldalán állnak, főleg itt Felvidéken. Nem akarok gyűlöletet kelteni és nem érdekel ki mit gondol a rasszizmusról, csak a kérdésekre szeretnék válaszokat kapni.

2017. máj. 7. 00:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
16%

ezt nevezik liberalizmusnak

az ember a saját hazájában kisebbség kivéve izrael mert ott akkor is felkoncolnak ba rosszul nézel

2017. máj. 7. 07:48
 12/24 anonim ***** válasza:
24%

A rasszisták miért a bűnöző, balhés életvitelű kissebbségieket utálja?

Miért nem utálja a tisztességesen élő kissebbségeket, mint: palócok, svábok?

2017. máj. 7. 09:03
 13/24 anonim ***** válasza:
12%

Én azt nem értem fordítva miért nem duplázza a büntetést a rasszista indíték.

Vagy a magyarok ellen irányulhat?

2017. máj. 7. 10:05
 14/24 anonim ***** válasza:
24%

Pedig a rasszizmus önvédelem, nem akkora hülyeség ez.

Illetve pont fordítva: az önvédelmet titulálják gyakran rasszizmusnak.

Ha esik az eső, megázunk - ez egy népi megfigyelés amit mindenki tud, fel kell öltözni, esernyő kell, sapka stb.

Ha valahol sok ...svéd él, ott az esetek többségében rossz nekünk, lába kél dolgoknak, meglophatnak, megtámadhatnak stb. megpróbáljuk elkerülni az ilyen helyeket, vagy más módon védekezni.

Nagyon nehéz érvelni az ember személyes tapasztalatai ellen, vagy sok száz éves népi megfigyelések ellenében.

Természetesen nem arról beszélek, aki gyűlöl bizonyos népcsoportokat, mert csak.

De az emberek hosszabb távon nem hülyék, az evolúció során belénk kódolta a természet, hogy aki külsejében nagyon elüt tőlünk, az idegen, ismeretlen, más törzshöz tartozik, veszélyt is jelenthet ránk. Ez teljesen természetes reakció.

Persze ma már felvilágosult emberek vagyunk - de attól még a természet részei - és jó példával, jó akarattal meggyőzhetők vagyunk: az adott másság nem jelent veszélyt számunkra.

Már ha van ilyen példa.

2017. máj. 7. 12:32
 15/24 anonim ***** válasza:
15%

A kissebség miért utálja a töbséget? Akiknek köszönhetik, hogy eltartják őket?

Nem kell, hogy hállásak legyenek, csak ne zaklassanak.

2017. máj. 7. 12:57
 16/24 A kérdező kommentje:

Egyetértek az utolsó 2 válaszolóval.

Utolsó: Nekem úgy tűnik, csak meg akarnak félemlíteni, mert tudják, hogy nekik jogaik vannak és úgyis kiengedik őket. De ha egyedül vannak, akkor gyávák, nem mernek a szemedbe se nézni, csak ha többen vannak. Nem 1x előfordult már, hogy belém kötöttek a cigányok, de amikor egyedül jöttek velem szemben (ugyan ezek), akkor úgy csináltak, mintha nem láttak volna meg. Nem véletlenül nem csipázom őket. Ha verekedés kötne ki, biztos, hogy én járnék rosszul, akkor is, ha csak önvédelemből tettem volna. Persze ha rám néznek a bakancs, harcos ruházat, kopasz fej, rögtön ráfogják, hogy rasszista vagyok, meg hogy én támadtam meg... Sokszor volt már ilyen... Pl. egyik ismerősömet két fiatal cigány leütötte és ellopták a tárcáját, majd előkerültek, egész família megjelent a tárgyaláson, aztán az anyja megfenyegette a sértettet. Meg kiabálta a bírónak ,hogy "Isten fija nem kerűhet börtönbe". Nem tudom végül kapott-e valamilyen büntetést, de kb napi szinten látom ezt a tagot velem szemben jönni az utcán.

2017. máj. 9. 14:02
 17/24 anonim válasza:
Az hogy lehet, hogy te ilyen balhés vagy, és veled, veletek mindig történik valami??? Azért ez érdekes nemdebár?!
2017. máj. 10. 00:12
 18/24 anonim ***** válasza:

Elég sűrűn járkálok a nyolcadik kerület utcáin. Semmi problémám nem volt még eddig. Persze, cigit tarhálnak időnként, meg megkérdezik az időt... szóval a klasszikusok.. de ezen kívül semmi. Se csoporttal, se magányosan.

Te hogy kerülsz ilyen helyzetbe? Leírás alapján nem is ritkán...

2017. máj. 10. 00:22
 19/24 A kérdező kommentje:
Szerintem srácok félreértettetek valamit. Nem balhézok... Nem csak velem kötekednek, hanem kb mindenkivel a suliból. De szerintem ez nem csak nálunk van így, én csak felhoztam egy helyzetet, hogy mi lenne. Nem én kerültem bíróságra, hanem egy egész közeli ismerősöm. Nem kötekedek másokkal, amíg nem kötnek belém.
2017. máj. 10. 06:33
 20/24 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy ahova járok suliba, az közel van a gettóhoz.
2017. máj. 10. 06:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!