Miért kap nagyobb büntetést az, aki rasszista? (bővebben lent)
Ha valakit megölsz pusztán dühből, akkor kevesebbet kapsz, mintha rasszizmus miatt ölted volna meg. Ez miért van?
Ha pl látszik az emberen, hogy rasszista és összever egy "nem magyart", akkor rögtön arra fogják rá, hogy rasszizmusból tette és nem önvédelemből?
Bakancsot hordok. Ha önvédelemből megrugdalok vele valakit, akkor én járok rosszabbul?
Nem rosszból mondom, de a törvények nem a magyarok oldalán állnak, főleg itt Felvidéken. Nem akarok gyűlöletet kelteni és nem érdekel ki mit gondol a rasszizmusról, csak a kérdésekre szeretnék válaszokat kapni.
1es, ne beszélj olyasmiről, amiről fingod sincs.
Kérdező! Azt a bíróságok vizsgálni szokták, hogy rasszista célzattal történt-e a testi sértés. A vallomásod alapján is, meg ha nehéz eldönteni, akkor gondolom pszichológiai teszt alapján is meg tudják mondani. Aki olyat mond a vallomásában, hogy "megrugdostam a cigányt" ott, ahol az is elég, hogy "megrugdostam őt", az gyanús.
Rasszista alapon nem lehet önvédelemből bántani valakit. Nem azért bántod a másikat, mert esetleg cigány, hanem azért, mert ő bánt téged. Ezt jelenti az önvédelem:D Szóval a rasszista indíttatást és az önvédelmet igencsak nehéz összekeverni, hisz a kettő közöt az a különbség, hogy az egyiknél te támadsz, a másiknál téged támadtak.
És hogy miért büntetik jobban a rasszista gyilkosságot, mint a sima felindulásbelit? Valakit az alapján bántani, hogy minek született, nem túl fair. Ha van valami oka is, az már megmagyarázhatóbb.
"azért mert a baller jogvédők kitalálták hogy ők kisebbségvédelemből fognak megélni"
Ugye azt vágod, hogy ez hülyeség?
egyesnek adok igazat, habár elítélem a rasszizmust. Az idegentől/mástól félni alapvető ösztön.
Ettől függetlenül inkább a faji gyűlölet, ami problémásabb, mert ez inkább tanult, mint ösztönös dolog. Ha valaki meg az öltözködésével/viselkedésével egy olyan csoportra hasonlít szándékosan, amely nyíltan rasszista, akkor az ne csodálkozzon magán.
De, hogy a kérdésre röviden válaszoljak:
-ha valakit megölsz dühtől, akkor arra a konkrét személyre vagy jogosan vagy jogtalanul dühös.
-ha valakit rasszista indítékkal ölsz meg, akkor azt azért teszed, mert egy csoporttal (legyen akármekkora) szemben előítéleteid vannak, amelyek akár lehetnek jogosak is, de minden egyes tagjára levetíteni bitos nem az.
1 igaz
11 semmibe veszik a magyarokat.. A cigányok napi szinten bíróságon vannak, de mindig elengedik őket...
Egyébként a gyilkosság, az gyilkosság... Szerintem meg lényegtelen miért tette. Azért kérdeztem, mert mindig kimagyarázzák magukat, hogy ők semmit nem csináltak, hanem te kötöttél belé, persze az egész család megjelenik, téged fenyegetnek és azt állítják látták, mikor ott sem voltak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!