Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Már másodjára törik fel a...

Már másodjára törik fel a facebook és email fiókom, ez indok arra, hogy a rendőrséghez forduljak?

Figyelt kérdés

Elnézést a tájékozatlanságom miatt. Az elmúlt két hónapon belül már másodjára törik fel az email-, és a hozzá tartozó facebook fiókom. Szerencsére sikerült visszaállítani, és jelszómódosítással visszakapni a fiókjaim ( facebook: új jelszó kérése SMS szolgáltatással, email: biztonsági kérdés megválaszolásával). Számomra kezd kissé félelmetes lenni, hogy már másodjára történik ez. Eddig mindkét alkalommal megoldottam a visszaállítást, viszont úgy gondolom ez nem játék, ugyanis mind az email, és mind a facebook-om számomra értékes adatokat, információkat tartalmaznak, és sok egyéb oldal van hozzárendelve az email-emhez. Természetesen nincs titkolni valóm, egy teljesen átlagos, hétköznapi ember vagyok, viszont mindezek ellenére ez már sérti a személyiségi jogaim.

Nem tudom, hogy ez mi lehet. Ilyen esetben indokolt, hogy felkeressem a rendőrséget, jelenthetem a problémát? Az-az érzésem, hogy kiröhögnének, bár számomra ez már nem vicces.

Előre is köszönöm a segítséget!

2017. ápr. 25. 21:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nyers szövegén túl nem tudom, miért nulláztátok le a 7-es válaszolót, tanácsai ettől eltekintve körültekintőek, világosak és ésszerűek voltak.

Ha azokat megfogadod, akkor biztos nem lesz baj.

Csodálkozom, hogy Windows-t mer valaki használni vírusirtó nélkül.

Az Iobit szoftverei egyébként más tekintetben is hasznosak a vírusirtáson kívül:

- Advanced System Cared Ultimat (Windows karbantartó, vírusirtóval)

- Malware Fighter (további káros szoftver-eltávolító)

- Driver Booster (drájverfrissítő)

- Uninstaller (alapos és biztonságos uninstalláló)

- Smart Defrag (töredezettségmentesítő)

Ezeknek van ingyenesen letölthető FREE verziójuk, de ha a PRO-t szeretné használni valaki, ami néhány plusz szolgáltatással jár, akkor a Youtubeon lehet találni jelszavas kulcsot mindig.

Érdemes arra is figyelni, hogy lehetőleg biztonságos szoftvereket használj, pl. minél kevesebb Firefox stb. alkalmazást telepíts, és ez vonatkozik minden szoftverre is. Én pl eleve nem mernék krekfájlokat telepíteni (valamiért az Iobit Smart Defragnál és uninstallernél mindig ilyesmiket javasolnak, de szerintem feleslegesen, elég, ha tűzfalon letiltod az internethozzáférésüket, és úgy másolod be a jelszót).

A fenti módszert csak érdekességképpen írtam le, nem javaslom az alkalmazását, mert használata jogsértésnek számít. Azt javaslom, hogy vagy elégedj meg a Free verziókkal, vagy vásárold meg a szoftvert. Te döntöd el, hogy javaslatom ellenére mégis az érdekesség céljából leírtak szerint jársz-e el.

2017. ápr. 28. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!