Rendőr bejöhet a házba/kertbe engedély vagy bármilyen indok nélkül?
Megáll a rendőrkocsi a ház előtt, mire kinézek a rendőr már bent van a kertben. (nyitva volt a kapu)
Aztán elkezd kérdezősködni, mi a nevem, hogy mi a ház címe, ki a tulajdonos, albérletben lakunk-e, miért nem tudom ki a tulajdonos, hol a tulajdonos, mi a nevem stb stb.
Aztán mondtam neki, hogy ha vár 2 percet előkeresek egy papírt és megmondom. Válasz: Persze akkor itt leszünk reggelig.
Aztán bejött utánam a házba és AZONNAL tudni akarta hogy mi a tulajdonos telefonszáma, még fel is volt háborodva hogy miért nem tudom fejből! Nem részletezem.
Aztán kiderült, hogy a ház volt tulajdonosát keresik aki 3 éve halott. Mert feljelentett valakit, de az idézésen már jelent meg.
De úgy jönnek oda mintha gyilkossági ügyben nyomoznának.
Ez így jogszerű?
Nekem 11kor rángatták a kulcsra zárt ajtómat, mert az épület másik felében lévő bolt riasztója megszólalt. Semmi kopogás, egyszerűen megfogták a kilincset és megpróbálták feltépni az ajtót.
Sokuk véglény szinten van, az meg a normális rendőröket sem izgatja túlságosan hogy mit tehetnek meg, és mit nem.
Kinek panaszkodjak? Bejöttek aztán le is léptek.
3 éve meghalt akit kerestek, ennek ők nem tudnak utánanézni?
Komolyan végzik a munkájukat ha még erre se jöttek rá! De úgy jön oda, hogy szinte már kötekedik...
Én nyomozzam ki a jelenlegi tulajdonos címét meg a telefonszámát?
Akkor ők mit csinálnak?
"Kinek panaszkodjak?"
Vagy a péknek, vagy nekik:
police.hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/panasz
Nem tudom, melyik lenne a hatásosabb. Szerinted? :)
"3 éve meghalt akit kerestek, ennek ők nem tudnak utánanézni?" - De hát utánanéztek! Nálad... Odamentek az utolsó ismert tartózkodási helyére, és kinyomozták, hogy meghalt.
Azt elismerem, hogy idegesítőek. Nálam éjfélkor csöngettek, mert a szomszédot keresték, aki csendben lapult a lakásában. A csengőt kikötötte, az ajtót meg nem érték el, hogy kopogjanak, mert a folyosórészt ráccsal lezártuk. Tőlem annyit kértek, hogy ezt a rácsot nyissam ki. Ezután még fél óráig hallgattuk hogy "Rendőrség! Nyissák ki!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!