Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rendőr bejöhet a házba/kertbe...

Rendőr bejöhet a házba/kertbe engedély vagy bármilyen indok nélkül?

Figyelt kérdés

Megáll a rendőrkocsi a ház előtt, mire kinézek a rendőr már bent van a kertben. (nyitva volt a kapu)

Aztán elkezd kérdezősködni, mi a nevem, hogy mi a ház címe, ki a tulajdonos, albérletben lakunk-e, miért nem tudom ki a tulajdonos, hol a tulajdonos, mi a nevem stb stb.

Aztán mondtam neki, hogy ha vár 2 percet előkeresek egy papírt és megmondom. Válasz: Persze akkor itt leszünk reggelig.

Aztán bejött utánam a házba és AZONNAL tudni akarta hogy mi a tulajdonos telefonszáma, még fel is volt háborodva hogy miért nem tudom fejből! Nem részletezem.

Aztán kiderült, hogy a ház volt tulajdonosát keresik aki 3 éve halott. Mert feljelentett valakit, de az idézésen már jelent meg.

De úgy jönnek oda mintha gyilkossági ügyben nyomoznának.

Ez így jogszerű?

2016. szept. 28. 14:13
 1/8 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Nem. De ettől megteszik, mint a példa is mutatja.
2016. szept. 28. 15:37
 2/8 anonim ***** válasza:
5%
nem, de látod mennyire érdekli őket. Ha visszaszólsz neki, még meg is lőnek
2016. szept. 28. 16:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem 11kor rángatták a kulcsra zárt ajtómat, mert az épület másik felében lévő bolt riasztója megszólalt. Semmi kopogás, egyszerűen megfogták a kilincset és megpróbálták feltépni az ajtót.

Sokuk véglény szinten van, az meg a normális rendőröket sem izgatja túlságosan hogy mit tehetnek meg, és mit nem.

2016. szept. 28. 16:43
 4/8 kovpet ***** válasza:
Panaszt ugye tettél? Mert ha nem, akkor miért ne csinálnák így?
2016. szept. 28. 21:34
 5/8 A kérdező kommentje:

Kinek panaszkodjak? Bejöttek aztán le is léptek.

3 éve meghalt akit kerestek, ennek ők nem tudnak utánanézni?

Komolyan végzik a munkájukat ha még erre se jöttek rá! De úgy jön oda, hogy szinte már kötekedik...

Én nyomozzam ki a jelenlegi tulajdonos címét meg a telefonszámát?

Akkor ők mit csinálnak?

2016. szept. 29. 09:35
 6/8 kovpet ***** válasza:

"Kinek panaszkodjak?"

Vagy a péknek, vagy nekik:

police.hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/panasz

Nem tudom, melyik lenne a hatásosabb. Szerinted? :)

2016. szept. 29. 10:15
 7/8 anonim ***** válasza:

"3 éve meghalt akit kerestek, ennek ők nem tudnak utánanézni?" - De hát utánanéztek! Nálad... Odamentek az utolsó ismert tartózkodási helyére, és kinyomozták, hogy meghalt.

Azt elismerem, hogy idegesítőek. Nálam éjfélkor csöngettek, mert a szomszédot keresték, aki csendben lapult a lakásában. A csengőt kikötötte, az ajtót meg nem érték el, hogy kopogjanak, mert a folyosórészt ráccsal lezártuk. Tőlem annyit kértek, hogy ezt a rácsot nyissam ki. Ezután még fél óráig hallgattuk hogy "Rendőrség! Nyissák ki!"

2016. szept. 29. 19:29
 8/8 anonim válasza:
A rendőr elővezetés céljából magánlakásba vagy közterületnek nem minősülő egyéb helyre is beléphet anélkül is, hogy bebocsátást kapott volna, erre a Rendőrségi törvény lehetőséget biztosít számára. Ehhez házkutatási parancs sem szükséges.
2018. júl. 7. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!