Ha aláírok egy munkaszerződést elállhatok tőle?
A probléma a következő: most járt le a felmondási időm, de már egy tucat helyre behívtak, és abban a helyzetben vagyok, hogy még választhatok is -ennek nagyon is örülök a mai magyar helyzet miatt!
Vissza kellett jeleznem az egyik helyre, ami az ajánlatok közül a legjobbat adta, viszont ami a legjobb, arra csak hétfőn tudnak döntést hozni, s bár tudják, hogy már vannak ajánlataim, mégis a türelmemet kérik.
Hétfőn viszont a másik helyen már szeződést írunk alá, mi van, ha az után hívnak fel? 99%-ra veszem, hogy sikerült az a legjobb pozíció, de mégis ott az az 1%, és félek, ha ezt is lemondom, és mégsem jön össze, akkor két szék közé ülök!
Szóval, ha már aláírtam, de kapok jobb ajánlatot -lehet, még aznap, akkor jogilag el lehet állni, vagy akkor így jártam... Esetleg hivatkozzak arra, hogy még átnézetem egy jogász ismerősömmel, és csak azután írom alá? Hátha addig visszajeleznek a másik helyről...
Aki érti a témát (HR-es, Mtk-s jogász, kérem, segítsen!)
Ha nem írtál még alá semmit, akkor semmi nem köt.
Ha addig nem kapsz választ a másik helyről, akkor írd alá ezt, ha próbaidőt kötnek ki a szerződésben, ugyanis próbaidő alatt indoklás nélkül távozhatsz. Tehát ha 1-2 nap múlva kedvező választ kapsz arról a helyről, ahova menni szeretnél, akkor az aláírt helyen simán indoklás nélkül felmondhatsz. Próbaidő alatt senki nem lepődik meg azon, hogy akármikor felmondasz. Az sem szokatlan, hogy akár más másnap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!