Válásnál a férfiak miért tartják igazságtalannak ha a nőhöz kerül a gyerek és ő neveli? Nem így igazságos?
Mert azért lássuk be a nőnek több köze van a gyerekhez mert ő benne növekszik 9 hónapig és a szüléssel is ő szenved. Ezért ha megfelelő körülményeket tud biztosítani neki evidens, hogy hozzá kerül.
A férfiak viszont hajlamosak azt hinni hogy ez valami többlet joga a nőknek, pedig még mindig inkább alkalmas gyereknevelésre a nő mint a férfi.
Kizárt hogy jobban értenének hozzá. Csak mivel nem szeretnek dolgozni, meg megjátsszák hogy ők mennyire gyengék , betegek . Ezért a férfinak dolgozni és pénzt kell keresni.
(biztos a nőknek nem tetszik ez). Én merem állitani, sőt az asszony is elismerte, nem is gondolta volna hogy ennyire értek a gyerek neveléshez, fürdetéshez, pelenkázáshoz. Csak hát nekem is vissza kellett menni dolgozni, mert az asszony hozzá állásával éhen döglöttünk volna.
Az alapján, hogy benne növekedett.. na jól van.
Az anyával meg kifoglalkozott? Pontosan, alap esetben az apa..
Amúgy mondhatjuk azt is, hogy a lányok apásabbak, a fiúk meg anyásabbak, uh ez alapján válogassuk szét őket.
Vagy pont fordítva, hogy a saját neméből legyen előtte egy példakép, uh az anya kapja a lányt, az apa meg a fiút.
Értem én a kérdezőt és alapesetben talán egyet is értenék vele, de azzal, hogy "ők szenvedtek vele" még több joga nincs a gyerekhez, jobb szülő meg biztos nem lesz tőle.
"Mert azért lássuk be a nőnek több köze van a gyerekhez mert ő benne növekszik 9 hónapig és a szüléssel is ő szenved."
Ha az automatába bedobok egy 200-ast, az kiad egy csokit, akkor az a csoki az enyém vagy az automatáé?
A férfi részt vesz a gyermek fogantatásában, valamint az anya és gyermeke eltartásában a 9 hónap alatt, bizonyos esetekben óvodás korig. Vagy az smafu ? Azért az apa is ugyan úgy teljes jogú szülő, mint egy anya. Aláírom, hogy valamelyik szülő mellett dönteni kell, de a döntés alapja könyörgöm ne az legyen, hogy az anya hasában van a gyerek 9 hónapot.
30/f
Nő vagyok. Sok elvált családot ismerek, és legalább a felén él az apánál lett volna jobb helye a gyereknek. Sok nőnek csak a tartásdíj a fontos, nem a gyerek.
Az apák nem akadályozzák a láthatást, ahogy a sok anya teszi, és nem nevelnek belőlük hisztis, életképtelen gyerekeket.
Szerencsére, ma már egyre több bíró nézi a gyerek érdekét és nem az anyáét.
Ha fagyasztott spermát használ a pár, mondjuk egy 6 éve lefagyasztottat, egy jogvita esetén a gácisbödön milyen szülői jogokat vagy juttatást kapjon ? Hat évig egy új élet tégelye, hordozza, óvja a fagyos hidegben rendületlenül, majd a szemétre hányják. Olyan igazságtalan :.(
30/f
Alapból miért kell dönteni? Attól hogy egymással nem jön ki két ember, a gyereküket még nevelhetik és szerethetik egyformán.
Ráadásul alapból nem tesz jót egy gyerek fejlődésének, ha csak az egyik szülőre számíthat, támaszkodhat.
Az édesapa és az édesanya minden tekintetben teljesen egyenrangú szülők.
Mivel az ember ivarosan szaporodó méhlepényes és emlős faj, szükségszerű, hogy a két egyed közül valaki kihordja a megtermékenyült magzatot, ez azonban pusztán technikai kérdés, semmi "előjogot" nem biztosít.
Femináci szagot érzek! :P
És azért tartják annak, mert a gyerektartás az kell, meg a vagyon fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!