Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kertes társasháznál ha a...

Kertes társasháznál ha a többségi tulajdonos akarja, de én nem, akkor lehet közös képviselőt fogadni?

Figyelt kérdés
Egy közös udvarral rendelkező társasházban lakom, kb. 20% a tulajdonhányadom, lakik itt egy korrupt vénember, aki a korábbi lakóktól eltartási szerződéssel megszerzett a sajátján kívül még 2 ingatlant az udvarban, így többségi tulajdonhányada van. Közös költség eddig soha nem volt, nem akarom a közös kiadásokat megkerülni, de nagyon erősködik a faszi, hogy majd hív ide valami közös képviselőt és majd lesz közgyűlés, amin tulajdonhányad arányában szavazunk... Enyhén nevetséges, hogy akkor gyakorlatilag mindenről ő dönthetne itt ilyen alapon... Ha én a 20-25% tulajdonhányadommal jelzem, hogy nem akarok közös képviselőt (mert képes lenne valami ismerősét ide beszervezni és mindent velünk fizettetni, vele seftelni a kárunkra), tehát ha nem akarok közös képviselőt, akkor megteheti a tulajdonhányadával, hogy felfogad egyet? Kertes társasházról van szó, mert értem, hogy a 200 lakásos panelben nincs nagy szava az embernek, de itt mégis 5 ingatlanos udvarról van szó, igazán logikus lenne egy vétójog-féleség mindenkinek.

2017. márc. 19. 23:40
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez nem így működik. Első kérdés, tényleg társasház? Tehát van alapító okirat, az Földhivatalban bejegyezve, az ingatlan osztott, van SZMSZ, stb. Ha igen onnan minden jogot és lehetőséget kiolvashatsz, mert a törvény erejénél fogva benne kell lennie. Ha viszont ilyen nincs, akkor nincs társasház akkor se, ha önmagát így nevezi. És akkor persze közös képviselő sincs, azt nem hívunk, hanem a Közgyűlés kinevezi. Amit egy ideiglenes, ügyvéd által elfogadott ügyvezető hív egybe.

Ennyi adatból nem megállapítható, mit tehet bárki is, és mit nem.

2017. márc. 20. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!