Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adott két testvér, és egy...

Adott két testvér, és egy anya. Az anya kizárhatja az örökösödésből az egyiket úgy, hogy semmit se kapjon?

Figyelt kérdés

2017. febr. 24. 14:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

elméletileg ha valami életelleni fenyegetést tett a testvér az anya ellen, vagy hasonló, akkor meg lehet indokolni, hogy arra érdemtelen, ellenben a kötelesrész jár.

esetleg a másik gyerekre irathat mindent. de talán azt is meg lehet támadni asszem ha 10 éven belül történt.

de majd jönnek okosabbak és megmondják.

te melyik testvér vagy?

2017. febr. 24. 14:38
 2/18 anonim ***** válasza:
Igen
2017. febr. 24. 14:39
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Pár napja még azt mondtam volna, hogy nem zárhatja ki, de most ezt elolvastam és kicsit másképp írja a jog.

Ennek alapján kizárhatja:

[link]

2017. febr. 24. 14:41
 4/18 anonim ***** válasza:

a kötelesrészből nem lehet kizárni. Érdemtelenségre hivatkozni meg ahogy a linkelt oldal is írja, életelleni bűncselekményekkel lehet kb.

szóval a tényleges kizárás max ha a másik tesóra iratja a dolgokat.

2017. febr. 24. 14:54
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
De simán. Köt egy eltartásit a gyerekével és a másik elmehet a fenébe. Vagy alapból ráiratja és ő meg a haszonélvező.
2017. febr. 24. 14:57
 6/18 A kérdező kommentje:
De ekkor ténylegesen kizárható? Miért van a kötelesrész? Mi az, hogy nem rendelkezhetek arról, hogy az örökséget kire és mennyiben hagyom? Hogy süllyedhetett idáig a jog? Itt mindenkinek joga van, csak nekem nem?
2017. febr. 24. 15:07
 7/18 anonim ***** válasza:
miért akarod egyáltalán kizárni?
2017. febr. 24. 15:26
 8/18 A kérdező kommentje:
Ha le akartam volna írni, leírtam volna. A kérdésemre a válasz érdekel csak.
2017. febr. 24. 15:36
 9/18 anonim ***** válasza:
95%

Meg az orokbefogadott gyermek is orokolhet a verszerinti rokonaitol(amennyiben nem titkos).

A jog mindenkit megillet. Elnezve par sok hulye szulot, talan jobb is.

2017. febr. 24. 15:51
 10/18 anonim ***** válasza:
96%
Persze h kizárhatod te vagyonod fölött te rendelkezel.... Utcán sétálva is annak a kezébe nyomsz egy tízest akinek akarsz nem? (már ha elfogadja). Keress/szólj az ügyvédednek, beszéld meg vele pontosan mit szeretnél megírja a szerződést tanukkal aláírod és kész. (Bátyám egy naplopó kis ****, aki 18 évesen úgy gondolta, hogy megunta iskolát és ő csajozik meg bulizgat, 1 fillért se kapott mindent én és hugom örököltünk.
2017. febr. 24. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!