Honnan számít valami önvédelemnek?
Figyelt kérdés
A városban nappal odajött hozzám egy srác, lekezelt, és pénzt kért. Nem volt nálam.
Nyilván ilyen esetben nem támadhatok rá védekezésből, kisebb is volt, mint én, de egy kicsit ideges lettem, és szeretném megtudni, mikortól számít a védekezés jogosnak. Ha mondjuk odajön hozzám egy nálam sokkal erősebb ember éjjel, és átlépi az intim zónámat, akkor én lefújhatom gázspray-el? Vagy előtte figyelmeztetnem kell, arrébb kell mennem? Tervezek venni egy gáz-riasztó gumilövedékes pisztolyt. Ha mondjuk éjjel jönnek felém hárman, és látom, hogy közre akarnak fogni nekem jogom van megelőzés céljából rájuk lőni?
2017. febr. 13. 12:45
11/11 A kérdező kommentje:
10.: Én inkább sajnálatot érzek irántuk. Olyan, mintha valaki segítséget kérne tőled, te meg pofán bsznád. Azokkal van a bajom, akik odamennek a másikhoz ilyen ürürggyel, és elveszik mindenét + jól megverik. Pénzt kérni lehet, rabolni nem.
2017. febr. 13. 20:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!