Honnan számít valami önvédelemnek?
A városban nappal odajött hozzám egy srác, lekezelt, és pénzt kért. Nem volt nálam.
Nyilván ilyen esetben nem támadhatok rá védekezésből, kisebb is volt, mint én, de egy kicsit ideges lettem, és szeretném megtudni, mikortól számít a védekezés jogosnak. Ha mondjuk odajön hozzám egy nálam sokkal erősebb ember éjjel, és átlépi az intim zónámat, akkor én lefújhatom gázspray-el? Vagy előtte figyelmeztetnem kell, arrébb kell mennem? Tervezek venni egy gáz-riasztó gumilövedékes pisztolyt. Ha mondjuk éjjel jönnek felém hárman, és látom, hogy közre akarnak fogni nekem jogom van megelőzés céljából rájuk lőni?
Egyik altalad vazolt szitacio sem jogos vedelmi helyzet.
Jo is lenne ha minden idegbeteg gyoker nekiallhatna lovoldozni az utcan, mert megijed.
5.: Értem, szóval csak támadást háríthatok el.
Ha valaki egy baltával lesújt rám, akkor a baltát eltéríthetem. Ha megint ketté akar vágni, akkor megint megpróbálhatom eltéríteni a baltát. Ha pedig a támadó elfáradt, vagy megunta a dolgot, akkor örülhetek a jogos önvédelmemnek, és kihívhatom a rendőröket. Személyleírást pedig nem adhatok, mert ha lerejtetterőforrásozom, és kiderül, hogy nem az, akkor rasszista vagyok, és engem ítélnek el.
Tudtam, hogy a kérdésre úgysem fogsz válaszolni.
Ennyire unatkozol?
Tehat ha valaki baltaval tamad rad, az szerinted osszevetheto szituacio azzal hogy odamegy valaki hozzad es penzt ker...
A birosagon azert ezzel ne ervelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!