Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Honnan számít valami önvédelem...

Honnan számít valami önvédelemnek?

Figyelt kérdés

A városban nappal odajött hozzám egy srác, lekezelt, és pénzt kért. Nem volt nálam.

Nyilván ilyen esetben nem támadhatok rá védekezésből, kisebb is volt, mint én, de egy kicsit ideges lettem, és szeretném megtudni, mikortól számít a védekezés jogosnak. Ha mondjuk odajön hozzám egy nálam sokkal erősebb ember éjjel, és átlépi az intim zónámat, akkor én lefújhatom gázspray-el? Vagy előtte figyelmeztetnem kell, arrébb kell mennem? Tervezek venni egy gáz-riasztó gumilövedékes pisztolyt. Ha mondjuk éjjel jönnek felém hárman, és látom, hogy közre akarnak fogni nekem jogom van megelőzés céljából rájuk lőni?

2017. febr. 13. 12:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem tök mindegy mi a jogos tedd meg mert ha nem akkor rosszabb is lehet mint a jogon agyalni. Egy jó ügyvéddel akármit meglehet úszni viszont semmit nem ér a jog ha a járdáról kell felvakarni
2017. febr. 13. 12:46
 2/11 A kérdező kommentje:
+ egy bónusz kérdés: miben változnak a dolgok, ha a gumi mögé valaki egy ilyen marhakábító patront tölt be [link] ?
2017. febr. 13. 12:52
 3/11 anonim ***** válasza:

Egyik altalad vazolt szitacio sem jogos vedelmi helyzet.

Jo is lenne ha minden idegbeteg gyoker nekiallhatna lovoldozni az utcan, mert megijed.

2017. febr. 13. 13:27
 4/11 A kérdező kommentje:
3.: Értem. Akkor minimum mi az a szituáció, ami már önvédelem?
2017. febr. 13. 13:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetoen tamadast harithatsz el. Az hogy valaki belep az intim zonadba meg nem tamadas. Az sem ha valaki penzt ker toled, akkor sem ha ez teged felidegesit.
2017. febr. 13. 13:48
 6/11 A kérdező kommentje:

5.: Értem, szóval csak támadást háríthatok el.

Ha valaki egy baltával lesújt rám, akkor a baltát eltéríthetem. Ha megint ketté akar vágni, akkor megint megpróbálhatom eltéríteni a baltát. Ha pedig a támadó elfáradt, vagy megunta a dolgot, akkor örülhetek a jogos önvédelmemnek, és kihívhatom a rendőröket. Személyleírást pedig nem adhatok, mert ha lerejtetterőforrásozom, és kiderül, hogy nem az, akkor rasszista vagyok, és engem ítélnek el.

2017. febr. 13. 15:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
tudtam hogy valami ostobasaggal fogsz jonni.
2017. febr. 13. 15:38
 8/11 A kérdező kommentje:

Tudtam, hogy a kérdésre úgysem fogsz válaszolni.

Ennyire unatkozol?

2017. febr. 13. 15:40
 9/11 anonim ***** válasza:

Tehat ha valaki baltaval tamad rad, az szerinted osszevetheto szituacio azzal hogy odamegy valaki hozzad es penzt ker...

A birosagon azert ezzel ne ervelj.

2017. febr. 13. 15:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha valami pénzkéregető nyomi nyugodtan bas.szad pofán ő biztos nem fog perelni.
2017. febr. 13. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!