Vissza kell vásárolnom a Vaterán eladott terméket?
A termék:
- egy hete adtam el neki
- használt, elektronikai
- ~10.000 ft ár, kifizette, utalással
- nekem tökéletesen működött
- vevő postai szállitással vásárolta
- eleinte félig-meddig ment neki, szerinte akkor is már voltak bajok
- majd mostanra egyáltalán nem.
- egyelőre még nem adott értékelést, csak emailezgetünk, kulturált, semmi gond, még. de ki tudja mit hoz a jövő.
Egyébként tényleg működött, nem vertem át. Én egy működő terméket értékesitettem, most egy rosszat akar visszavetetni. Vissza kell vennem?
Nem vagy köteles visszavenni. Ha a te lelkiismereted tiszta és ő tisztában volt azzal, hogy használt terméket vásárolt (látatlanba) és nem tudja hitelt érdemlően igazolni (tanúkkal), hogy már az üzembe helyezés sem sikerült, akkor még az is lehet, hogy ő rontotta el.
Én is jártam úgy, hogy a vevő nem rendeltetésszerűen használta a neki eladott tárgyat és 3 hét urán roncs állapotban méltatlankodva visszaadta. Szerencsére csak a 2/3 árat kérte vissza és meg utána ilyen roncs állapotban továbbadtam, úgyhogy végül nem vesztettem rajta.
Köszönöm a választ, az én lelkiismeretem abszolút tiszta, nem gengszterkedek vaterán. Főleg, hogy a személyes adataimat is ugye meg kell adni.
Felvettem a kapcsolatot a vatera ügyfélszolgálattal hogy mondjanak valami hivatalosnak kinéző dolgot aztán meglátjuk.
Egyébként hajlandó lennék visszavenni nyomott áron, ha az eredeti állapotban lenne de hát attól nagyon messzi vagyunk. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!