Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha túl sok a vad akkor miért...

Ha túl sok a vad akkor miért nem lőnek ki többet?

Figyelt kérdés

Mindössze meg kellene emelni az éves kvótát és be is hajtani a vadászokon.

Minden honnan csak azt a hírt hallani,hogy túl sok a vad.

Nem rég vadász újságban vagy fórumon olvashattam,hogy igaz,hogy sokkal több vadász van most, mint évtizedekkel korábban,de a vadállomány ennek ellenére is nagyot nőt.

Sok a vadkár is.

Mindenkinek jó lenne ha több vadat lőnének ki.

Miért nem változtatnak a paragrafusokon?

Nem látják mi a helyzet?

2017. febr. 3. 13:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
vadból összességében nincs sok, csak ott vannak túl sokan ahol nem kéne, inkább kerítéssel kéne a megfelelő helyre terelni őket
2017. febr. 3. 13:41
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A tudatlanságbál talán csak az a nagyobb bűn, ha bigottsággal és szorgalommal párosul!
2017. febr. 3. 14:07
 3/16 anonim ***** válasza:
14%

A vadászoknak gondolom sok a vad, hogy lehessen lövöldözni őket. Még ha 1 őz lenne, nekik az is sok lenne.

Szerintem vadászból van sok, tudnám az összeset fejbeverni a puskájukkal...

2017. febr. 3. 14:15
 4/16 anonim ***** válasza:
72%

"Mindenkinek jó lenne ha több vadat lőnének ki."

A vadaknak pedig az lenne a jó, ha több embert lőnének ki. Mi vagyunk messze a legkártékonyabb állat... Belőlem hiányzik az az arrogancia, amivel messze föléjük helyezném magamat.

A nagy vadállomány szerintem jó. Persze értem, hogy vannak károk. Valahogy védekezni kellene inkább. Nagyon indokolt esetben viszont megérteném a fokozott kilövést is, az állatok önzőek, ez alól mi sem vagyunk kivétel.

2017. febr. 3. 14:16
 5/16 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk ezért kellenek vadászok:

[link]

Arra gondolom nem gondolt senki, hogy 10 hektáros legelőn felhúznak egy kiszögezett vasbetonfalat három lakás árából. A kerítés arra való, hogy az állatainkat bent tartsa, a vadak bejönnek, ha éhesek, a vadkerítés nem minden ellen hatékony. Aztán amikor a farkas viszi a juhokat, a róka meg a csirkéket, a görény meg a vaddisznó meg randalírozik, akkor lehet óbégatni, hogy nem kapható hús a boltokban (ja de, külföldi, mert a származási helyről nem óbégattak az állatvédők) és lehet óbégatni, hogy miért ment tönkre a magyar mezőgazdaság.

Az értelmiségiek dugjanak fel maguknak egy rotakapát és fogadjanak örökbe pár lódarázs kolóniát, hogy részvétüket nyilvánítsák a lelőtt vadaknak.

2017. febr. 3. 15:01
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
#2nek igaza van. Csak hát ki nem szarja le, ha sokkal finomabb a vadhús és jó szórakozás a vadászat, plusz még legális is
2017. febr. 3. 15:09
 7/16 anonim ***** válasza:
94%
Olyan nincs,hogy túl sok a vad. A természet el tudja látni, különben nem lenne annyi. Most minek mészárolnának szét egy erdőt? Az anyatermészet intelligens.
2017. febr. 3. 15:10
 8/16 anonim ***** válasza:
55%
*jobb inkább rábizni a természetre. Van egy olyan mese, hogy Albert mondja, a természet jobban tudja. És ha értelme is lenne, az emberek akkor se érnének rá, én most arra gondolok, hogy szerencsére. Mert ne avatkozzon bele az ember önkényesen a dolgokba, nem kell itten istent játszani.
2017. febr. 3. 15:12
 9/16 anonim ***** válasza:
93%

'A vadászat gyilkosság.

Minden más hazugság.'

Vadászat és vadászat közt van különbség, mert vagy szórakozásból teszed, vagy létfenntartást szolgál.

2017. febr. 3. 15:44
 10/16 A kérdező kommentje:

Ilyen válaszokra nem számítottam.

Tisztázzuk, a vadászatra szükség van és nem cél nélkül lövöldözés és mészárlás !!

Valószínű,hogy a (normális)vadász jobban védi a természetet, mint akik itt a vadászat ellen ágálnak.

Értem,hogy a természet intelligens csak ott ahol nincs nagyragadozó ott mi tartja kordában a számukat.

és

Túl sok a vad és a vadkár. Semmi rossz nem történne a trófeák minőségével ha a létszámot kisebbre vennék.

Miért nem lehet a jogszabályokkal kicsit jobban védeni a kert és telektulajdonosokat?

2017. febr. 3. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!