Ha valakinek van diplomája többet keres ugyan azzal a munkával mint akinek nincs?
Vannak olyan munkakörök, ahol számít a végzettség, és ezeken a helyeken más a garantált bérminimum más végzettségűeknek. Vagy ott vannak pl. a nyelvpótlékok is.
Olyan munkakörnél ahol ez nem számít, ott természetesen nincs jelentősége.
Előfordulhat. Én például ebben a cipőben vagyok, bár a közszférában dolgozom. Nekem van mérnöki diplomám, a kollégámnak nincs. Nekem 280 bruttó a bérem, neki viszont jóval kevesebb... közben hasonló munkakört töltünk be, kisebb különbségekkel.
A versenyszférában viszont kicsit máshogy megy a dolog. Ott például én kerestem minimálbért + feketén valamennyit ami összesen olyan 150 nettóra jött ki, míg a kollégám akinek csak technikusija volt, nálam többet keresett (pontosan nem tudom, de többet). Igaz a vicc az, hogy én több pénzt hoztam a konyhára, aztán mégis így alakultak a bérek; talán ezért is léptem le onnan a fenébe.
2: Nyelvpótlék csak akkor jár, ha a munkádhoz szükséges az idegennyelv ismerete. Nekem van német és angol nyelvvizsgám is, mégsem kapok érte semmit, mert a munkaköröm betöltéséhez felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!