Vásárlástól való elállásnál megteheti azt az eladó, hogy csak postai úton hajlandó átvenni a terméket?
"Milyen következményekkel jár a szerződéstől való elállás?
Elállás esetén az interneten megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket az online shopban. Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni az eladó vagy az átvételre jogosult meghatalmazott személy részére."
" Ez nem jelenti azt, hogy postázásra kötelezhetnek."
De, ez pontosan azt jelenti.
Ha a cég, akitől vásároltál, nem árusít hagyományos módon, csak webkereskedelmet folytat, akkor nehogy már még arra a célra helyet, időt, embert biztosítson, hogy a terméket, amely neked nem kell, visszavegye.
Pen dragon: Amit másoltál abból nem következik hogy postázni kell. (szerintem)
Indulatból válaszolsz vagy tudod is hogy mit beszélsz?
Amit másoltál én ezt konkrétan ebben a formában nem olvastam ki.
Indulatból válaszolsz vagy tudod is mit beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!