Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Visszaléptem egy szántó...

Visszaléptem egy szántó vásárlástól, de az eladó zsarol hogy vegyem meg. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Természetesen ügyvédhez fogok fordulni! Tavaly úgy tűnt, vásárolok egy fél hektáros szántót, egy épülettel rajta. Magánokiratban kapott az öreg 2 kiló előleget, de mivel sajnos a dolgok nem úgy alakultak, így a második részlet határideje előtt, kértem az öreget, hogy bontsuk a szerződést. Többször kértem, volt amikor fel sem vette, volt amikor kinyomta a telefont. Ma, kaptam egy ajánlott levelet, miszerint fizessem ki a maradék vételárat. Mivel az ügyvéd ebben nem tud segíteni, mert szántóra nem lehet előleget adni és elvenni, de a felek egymás között megállapodhatnak. így az ügyvéd arra vár konkrétan, hogy menjünk karöltve az eladóval és szüntessük meg a szerződést. Így ilyen formában, hogy szándékosan elbujkált a kérésem elől, és akaratomon kívül belekényszerít egy olyan vételbe, amitől el akartam állni, zsarolásnak minősül? Mit tudok tenni?
2015. ápr. 30. 21:58
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Már miért ne lehetne előleget / foglalót adni szántóra?!
2015. ápr. 30. 22:13
 2/8 anonim ***** válasza:
56%
ha előleg, akkor szólítsd fel tértivevényes levélben, hogy fizesse vissza, majd ha nem megy, akkor fizetési meghagyás!
2015. ápr. 30. 22:40
 3/8 anonim ***** válasza:
15%

a foglaló csak akkor jár vissza, ha másnak adja el

ekkor viszont a duplája vagy háromszorosa

a foglalót buktad ha az foglaló volt

ha vételár akkor visszaperelheti ugyan a szántót (amit meg is nyer majd)

2015. ápr. 30. 23:56
 4/8 anonim ***** válasza:
16%
Egyáltalán le van papírozva, hogy te foglalót adtál vagy bármi? Egyik, a másik meg, ha igne és foglaló volt, de te álltál el a vásárlástól, azt a pénzt buktad is.
2015. máj. 1. 00:07
 5/8 anonim ***** válasza:
25%

De miert hivogattad?

A 100.probalkozas utan miert nem irtal egy ajanlott, tertivevenyes levelet arrol, hogy "kosz, nem kell"?!

Ha birosagi utra megy ez az egesz, akkor csak te buksz rajta.

Siman letagadhatja, hogy te kerested ot barmikor is ezzel kapcsolatban.

Az biztos, hogy az elado nem fogja felbontani az adas-vetelt. Nyilvanvalo, hogy az a celja, hogy te meg egyed tole.

Mehetsz perelni, de te buksz rajta.

2015. máj. 1. 08:10
 6/8 anonim ***** válasza:
81%

ja, hogy le van papírozva, hogy még még fizetsz?!

Akkor milyen zsarolásról beszélsz?!

2015. máj. 1. 09:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt teheted, hogy teljesíted, amit szerződésben vállaltál. Tehát nem, nem kényszerít bele semmibe, te saját akaratodból kötötted meg azt a szerződést. Ő csak arra kényszerít, hogy amit vállaltál, kifizesd! Adósa vagy az "öregnek", fizess!

Bocs, hogy nem tudok empatikusabb lenni, de fordítva ülsz a lovon, és szeretném, ha észrevennéd! Szóval nehogy már neked álljon feljebb!

2015. máj. 1. 15:01
 8/8 A kérdező kommentje:

MONDOM ELŐLEG!!!

Láttok ott olyat hogy foglaló?

Úgy köszi,de ne adjatok tanácsot hogy egy szöveget nem tudtok elolvasni ,értelmezni.

Nem írtam azt sem,hogy zsarol,csupán annyit kérdeztem,hogy annak minősül e.

Kettő,természetesen van róla papír,egyértelműen,ha te kedves barátom eldöntöd hogy vásárolsz valamit,amihez hivatalos szerződés kell,akkor megírod nem?Ezt például nem is értem,mi ez a hasztalan komment.

Továbbá,én mint vevő,bármikor visszaléphetek a vásárlástól,sőt,akkor is,ha egy előszerződésben kitűztünk egy esetleges végkifizetési határidőt.Ergo neki,el sem szabadott volna költeni 200 ezret addig,amíg a kifüggesztés tart. De elköltötte.Okosan kivárta az előszerződésben leírt dátumot,de ráb.....t,mert van ügyvédem,és most ott tartunk,hogy vissza kell fizetnie kamatostul sőt az ügyvédi költséget is neki kell.Pert vesztett..gyengébbek kedvéért.

Na szevasztok !;)

2016. okt. 23. 03:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!