Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bilincsre jogszabaly?

Bilincsre jogszabaly?

Figyelt kérdés
Tehat a kerdesem az lenne ha en bilincset hasznalnek egy ellenem tamado ember ellen. De semmilyen ugymond rendvedelmi csoporthoz nem tartozom (marmint rendorseg vagy katonasag stb) csak civilkent tennem es igy varnek pl amig a rendorok kijonnek. Akkor ez minek minosulne? Csakmert elvileg kenyszeritoeszkoznek minosul a bilincs de. Nemigazan tudom milyen jogszabaly vonatkozik a hasznalatara :/ (bocsi telefonrol irtam a kerdesemet)

2017. jan. 17. 07:18
 1/4 anonim ***** válasza:
26%
Közbiztonságra különösen veszélyes eszköz. Még a műanyag lakat is rádrohadna.
2017. jan. 17. 07:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Más elbírálás alá fog esni,ha megbilincselsz egy örjöngőt,rablót és hasonlókat,meg más a szitu ha azért bilincseled meg,mert meghúzta a kocsidat és nem akarja megvárni a rendőrt.
2017. jan. 17. 09:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat. Igazabol csak kivancsi voltam hogy tenyleg ha egy ilyen szitu adott hogy valaki nekem jon es...arra bilincset csapnek az h adna ki magat. De ezt gondoltam en is h KKVE mert...meg az ejjellato is az :'D Gondolom a rendorok elvennek... :/
2017. jan. 17. 09:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Az első vbálaszoló, sajnálom, hogy ezt kell mondjam,, nem normális.

A bilincs nem veszélyes a közbiztonságra. Kereskedelmi forgalomban kapható, vásárolható, használható.

Ha téged valaki megtámad, vagy meglop, akkor a támadót, tolvajt jogosult vagy a rendőrség kiérklezéséig visszatartani. Természetesen az eset után haladék nélkül értesíteni kell a rendőrséget. Amennyiben a támadó vagy tolvaj ellenállást tanusít, vagy ennek esélye fennáll, akár meg is bilincselheted, megkötözheted, bezárhatod valahova a rendőrök kiérkezéséig.

2017. jan. 17. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!