Hogy tehetik meg, hogy van költségtérítés, ha nem lehetne rendelet miatt?
„7a. donor plazmaferezis: olyan térítésmentes véradási eljárás, amelynek során a teljes vér gépi feldolgozása útján a vérplazmát stabilis vérkészítmény, illetve gyógyszerkészítmény gyártás céljából alapanyagként kinyerik, és a folyamat közben vagy a végén a vér visszamaradó komponenseit visszajuttatják a donor szervezetébe;”
És mi értelme, hogy egy ilyen versenyt megszüntet az állam, mi haszna van ebből, hogy megszabták a maximális költségtérítést plazmaferezisnél?
#10: Tegyük fel, hogy így van, de akkor ez eddig is így volt. Ez mit számít? Ettől a véradót még a jó szándéknak kell vezetnie.
Egyébként az mennyire biztos, hogy az összes plazmát a gyógyszergyárak veszik meg?
Az Országos Vérellátó Szolgálat adja ki az engedély a gyűjtésre és ha a hazai vérellátást (amibe beleértjük a vérplazmát is) nézzük, akkor az ország érdeke az, hogy a cégek ne adják/adhassák el piaci alapon a plazmát. Tehát mindenképpen kell lennie valami korlátozásnak.
#11: A nagy megmondóember te vagy, aki feltesz egy kérdés, de már előre eldöntötte mi a jó válasz, annak ellenére, hogy csak felszínes információd van vagy még az sincs...
# 12/12 Időpont ma 12:39
"Tegyük fel, hogy így van, de akkor ez eddig is így volt. Ez mit számít? Ettől a véradót még a jó szándéknak kell vezetnie."
Mi volt eddig is így? Eddig nem volt vérplazma esetén maximális költségtérítés, most van. Mi az, hogy eddig is így volt?
És fogd már fel, hogy nem véradó, hanem vérplazmaadó. Nem ugyanaz a két dolog.
Anyukádnak a tizedikre jófejségből cipeled fel a 200 literes bojlert a lépcsőn.
Nevenincs internetezőnek meg pénzért.
"Az Országos Vérellátó Szolgálat adja ki az engedély a gyűjtésre és ha a hazai vérellátást (amibe beleértjük a vérplazmát is) nézzük, akkor az ország érdeke az, hogy a cégek ne adják/adhassák el piaci alapon a plazmát. Tehát mindenképpen kell lennie valami korlátozásnak."
Viszont a vérplazmaadók térítésének korlátozásával csak és kizárólag a vérplazmaadókkal bszol ki, nem gondolod?
"#11: A nagy megmondóember te vagy, aki feltesz egy kérdés, de már előre eldöntötte mi a jó válasz, annak ellenére, hogy csak felszínes információd van vagy még az sincs..."
én csak próbálom keresni benne a logikát, és engem érvekkel lehet meggyőzni, nem azzal, h azért mert a Kormány ezt mondta, és én meg bólogatok mint a birka, h ja, így van, akkor oké. Vmi értelme csak volt, bár többet értek volna azzal, h kis adót a nyakukba tolnak ezeknek a cégeknek, akkor az állam is jobban jár, a cégnek valszeg így is megérős, tehát kecske is jól lakik, káposzta is megmarad. Az jut eszembe erről most, (bár nem követem a híreket annyira túlságosan), h beszólt egy ilyen plazmás cég a törzsfőnöknek, mint nem is olyan rég Simicska, és akkor kibszból mindent meg lehet vele csinálni, mert fene nagy hatalma van itt vkinek.
#12: a véradót tényleg a jófejség vezérli, mert az OVSZ nem keres rajta, segít, mert ki tudja, lehet, h holnap az anyjának kell a vér, ha olyan alakul ki, ez önzetlenség.
Ha az OVSZ nyereséget termelne ebből, akkor már lehet, h zavarna téged is, h bszki, én tiszta hülye vagyok, én jófejségből adtam a véremet, ő meg búsás haszonnal jól eléldegél belőle.
#13: Az volt eddig is így, hogy a gyógyszergyár keresett rajta. Szövegértés...
A vérplazma adáshoz talán nem véradás? Fogd már fel, hogy de! A szavakon lovagolsz, csak hát döglött az a ló.
Továbbra is a vér bármilyen felajánlása jófejség. Ha te pénzért csináltad, akkor egy számító kis dög vagy. Meg is érdemled, hogy maximálták :D
feladom, nincs értelme
A kérdés továbbra is, hátha vki tudja a választ: Mi értelme volt maximalizálni az összeget?
# 16/17 Időpont ma 13:35
Nem, a vérplazmaadás, nem véradás. Ez nem szavakon lovaglás te ökör. Utána se néz, de beleugatni, azt tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!